Διαβήτης: Ρίξτε το γλυκαιμικό δείκτη με έξυπνα tips!

Διαβήτης: Ρίξτε το γλυκαιμικό δείκτη με έξυπνα tips! - Glykouli.Gr

Ο γλυκαιμικός δείκτης (GI) είναι ένας συγκριτικός δείκτης που μας δείχνει πόσο επηρεάζει η κάθε τροφή που καταναλώνουμε το ρυθμό έκκρισης της ινσουλίνης σε σχέση με τη γλυκόζη. Με απλά λόγια, μας βοηθάει να καταλάβουμε πόσο αυξάνονται τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα περίπου 2-3  ώρες μετά την κατανάλωση υδατανθράκων (ζάχαρη, μέλι, φρούτα, ζυμαρικά, ψωμί, δημητριακά κ.ο.κ.) και είναι ιδιαιτέρως χρήσιμος σε όσους προσπαθούν να ρυθμίσουν το σάκχαρό τους.
Για να τον κρατήσετε χαμηλά:
– Προτιμήστε τα φρούτα που δεν έχουν ωριμάσει ακόμα πλήρως, καθώς τα πιο άγουρα παρουσιάζουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη.
– Προτιμήστε τα μακαρόνια σας al dente, καθώς το μαγείρεμα μπορεί να αυξήσει το γλυκαιμικό τους δείκτη.
– Συνοδεύστε το γεύμα σας με πράσινη σαλάτα, προκειμένου να αξιοποιήσετε τις φυτικές της ίνες για τη μείωση του γλυκαιμικού δείκτη.
– Αποφύγετε τις επεξεργασμένες τροφές και βάλτε τα προϊόντα ολικής άλεσης πρώτα στη λίστα σας.
Πηγή: clickatlife.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
STRESS-EATING
Περισσότερα

Στρες και διατροφή

Το στρές μεταβάλλει σε μεγάλο βαθμό τη χημεία του οργανισμού και αυξάνει την πίεση και το σάκχαρο του αίματος. Το δε χρόνιο στρες πλήττει την ισορροπία ψυχής και σώματος. Σημαντική βοήθεια στην αντιμετώπιση του μπορεί να παράσχει η σωστή διατροφή.

Δίαιτα Πλούσια σε Πρωτεϊνες
Περισσότερα

Η καλύτερη δίαιτα: Πολλές πρωτεΐνες – λίγοι υδατάνθρακες

Αν έχετε χάσει κιλά και προσπαθείτε να μην τα ξαναπάρετε, θα σας βοηθήσει να κόψετε τους πολλούς επεξεργασμένους υδατάνθρακες, όπως το λευκό ψωμί και το άσπρο ρύζι, και να τρώτε περισσότερες πρωτεΐνες, όπως άπαχο κρέας, γαλακτοκομικά με λίγα λιπαρά και όσπρια.