Διάφορες επιστημονικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν αυτό το ΠΣΚ, τόσο για το κοινό όσο και για επαγγελματίες υγείας… Στο Βραχάτι Κορινθίας, στη Θεσσαλονίκη αλλά και το Ηράκλειο, τα ζητήματα τυ διαβήτη θα αναλυθούν δυναμικά!
1) ΙΑΣΩ General: Επιστημονικές Εκδηλώσεις για το διαβήτη, για επαγγελματίες υγείας και ανοιχτές και στο κοινό
Η Παθολογική-Διαβητολογική Κλινική και το Διαβητολογικό Κέντρο της Γενικής Κλινικής ΙΑΣΩ General θα πραγματοποιήσουν Επιστημονικές Εκδηλώσεις ολοκληρωμένης ενημέρωσης του κοινού για θέματα που αφορούν στο Σακχαρώδη Διαβήτη, την Παρασκευή 12 Ιουνίου και την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015, στο Βραχάτι Κορινθίας (ξενοδοχείο Alkyon Hotel). Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της ΜΚΟ «Με Οδηγό το Διαβήτη-Κάρτα Διαβήτη» και του Ιατρικού Συλλόγου Κορίνθου.
H εκδήλωση στις 12 Ιουνίου απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς και όσους ασχολούνται με επαγγέλματα υγείας (νοσηλευτές, φαρμακοποιούς, οδοντίατρους, επισκέπτες υγείας, κ.λπ.) και θα ενημερώνει για το Νεανικό Διαβήτη (Ινσουλινοεξαρτώμενο, τύπου 1), παρέχοντας πρακτική εκπαίδευση για την αντιμετώπιση των επιπλοκών του.
Η εκδήλωση στις 14 Ιουνίου θα ενημερώνει για το Διαβήτη τύπου 2, παράλληλα με πρακτικά σεμινάρια για θέματα όπως η διατροφή, η φροντίδα των ποδιών, η σωματική άσκηση και η ψυχολογία των διαβητικών ατόμων και των οικείων τους.
Το Σάββατο 13 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί Επιστημονική Ημερίδα για το Σακχαρώδη Διαβήτη από την Ελληνική Εταιρεία Έρευνας και Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, σε συνεργασία με την Παθολογική-Διαβητολογική Κλινική και το Διαβητολογικό Κέντρο του ΙΑΣΩ General, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Κορίνθου. Θα παρουσιαστούν τα νέα δεδομένα στην πρόληψη των επιπλοκών και τη θεραπεία, που αφορούν σε όλο το φάσμα της νόσου του Διαβήτη, με σκοπό την ενημέρωση του ιατρικού δυναμικού της τοπικής κοινωνίας.
Η Ημερίδα απευθύνεται σε ιατρούς και θα χορηγηθούν 6 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD credits) στους συμμετέχοντες.
Για πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής:
Παθολογική-Διαβητολογική Κλινική και Διαβητολογικό Κέντρο ΙΑΣΩ General, τηλ. 210 650 2941
Πηγή: ygeia.tanea.gr
2) Φροντίδα στο Σακχαρώδη Διαβήτη, Θεσσαλονίκη, 12-14 Ιουνίου 2015, για επαγγελματίες υγείας
Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Φροντίδα στο Σακχαρώδη Διαβήτη” θα πραγματοποιήσει Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη στις 12-14 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Grand Palace. To Συνέδριο απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας – ιατρούς, νοσηλευτές, διαιτολόγους, που έχουν ενδιαφέρον για το Σακχαρώδη Διαβήτη. Αναδημοσιεύουμε το χαιρετισμό της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου:
Αγαπητοί Συνάδελφοι ,
Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής , έχω την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να σας προσκαλέσω να συμμετέχετε στο 1ο Ετήσιο Συνέδριο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών “Φροντίδα στο Σακχαρώδη Διαβήτη” του τμήματος της Νοσηλευτικής του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ) ,που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στο ξενοδοχείο GRAND PALACE από 12 έως 14 Ιουνίου 2015.
Το Συνέδριο απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες υγείας – Ιατρούς, Νοσηλευτές, Διαιτολόγους – με επιστημονικό ενδιαφέρον για το Σακχαρώδη Διαβήτη και φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα ουσιαστικό δίαυλο ενημέρωσης και επικοινωνίας ανάμεσα στους επαγγελματίες υγείας και στις σύγχρονες εξελίξεις στο Σακχαρώδη Διαβήτη.
Διακεκριμένοι ομιλητές , επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με το Σακχαρώδη Διαβήτη σε κλινικό και ερευνητικό επίπεδο, θα συζητήσουν όλα τα σύγχρονα δεδομένα που αφορούν το Σακχαρώδη Διαβήτη και τις επιπλοκές του. Η θεματολογία του συνεδρίου είναι ποικίλη και καλύπτει όλο σχεδόν το επιστημονικό φάσμα του Σακχαρώδη Διαβήτη. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις σύγχρονες φαρμακευτικές αγωγές αλλά και σε πρακτικά θέματα διαχείρισης ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν τρία κλινικά φροντιστήρια,όπου θα γίνονται εκπαιδευτικές συζητήσεις σε θέματα όπως είναι ο αυτοέλεγχος και η ινσουλινοθεραπεία, οι αντλίες ινσουλίνης και το διαβητικό πόδι.
Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου σας ευχόμαστε ένα δημιουργικό και εποικοδομητικό συνέδριο και ευελπιστούμε στην παρουσία και την ενεργό συμμετοχή σας.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Κυριάκος Καζάκος
Παθολόγος-Διαβητολόγος
Αναπληρωτής καθηγητής ΑΤΕΙΘ
Δείτε εδώ το πρόγραμμα: http://www.endo.gr/wp-content/uploads/2015/06/1SD.pdf
3) Επιστημονική Εκδήλωση για τον Διαβήτη στο Ηράκλειο Κρήτης, για ιατρούς, νοσηλευτές, διαιτολόγους
Η ομάδα εργασίας «Εντατική ινσουλινοθεραπεία – Προηγμένη τεχνολογία» της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ) σας προσκαλεί σε επιστημονική εκδήλωση που διοργανώνει στο Ηράκλειο Κρήτης, με τίτλο «Ινσουλινοθεραπεία και εντατική ρύθμιση στο σακχαρώδη διαβήτη: παρόν και μέλλον», από 12 έως 14 Ιουνίου 2015.
Η ομάδα μας δημιουργήθηκε με σκοπό να ευαισθητοποιήσει ιατρούς, νοσηλευτές και διαιτολόγους στα θέματα που αφορούν την εντατικοποίηση της θεραπείας του τύπου 1 και τύπου 2 σακχαρώδη διαβήτη.
Είναι πλέον σαφές ότι η αποφυγή των χρόνιων επιπλοκών του σακχαρώδη διαβήτη (μικρο- αλλά και μακρο-αγγειοπάθεια) εξασφαλίζεται μόνο με την άριστη ρύθμιση της υπεργλυκαιμίας. Στην επίτευξη αυτού του στόχου έχει συμβάλλει αποφασιστικά η κυκλοφορία πολλών πρωτοπόρων φαρμάκων, οι συνδυασμοί των οποίων μπορούν πλέον να προσφέρουν ευελιξία και αποτελεσματικότητα στις θεραπευτικές μας επιλογές.
Έτσι, όσον αφορά το σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, η κυκλοφορία καινούργιων βασικών ινσουλινών έχει διευκολύνει τις θεραπευτικές μας δυνατότητες, ενώ στην αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, οι σύγχρονες κατευθυντήριες οδηγίες (Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία, ADA/EASD) προτείνουν την προσθήκη βασικής ινσουλίνης ως επιλογή σε πολύ πρώιμα στάδια της αντιδιαβητικής αγωγής για την αποτελεσματική επίτευξη των στόχων της γλυκαιμικής ρύθμισης. Σ’ αυτό τον τύπο του σακχαρώδη διαβήτη, πρωτοπόρες κατηγορίες ενέσιμων (ανάλογα του GLP-1) αλλά και από του στόματος αντιδιαβητικών (αναστολείς DPP4 και SGLT2) έχουν πλαισιώσει δυναμικά τη βασική ινσουλίνη με άριστα αποτελέσματα.
Απ’ την άλλη μεριά, η έκρηξη στον τομέα της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια και η εφαρμογή της στο πεδίο του σακχαρώδη διαβήτη (με τις αντλίες ινσουλίνης νέας γενιάς, τις σύγχρονες συσκευές αυτομέτρησης γλυκόζης στο αίμα και τα μηχανήματα συνεχούς καταγραφής γλυκόζης νέας γενιάς) έχει συμβάλλει αποτελεσματικά στην εντατικοποίηση της αντιμετώπισης του διαβητικού ασθενούς, ενώ παράλληλα οι τεχνολογικές αυτές εξελίξεις κάνουν πλέον ορατή τη δημιουργία του φορητού τεχνητού παγκρέατος.
Θα αποτελέσει τιμή και χαρά για εμάς η παρουσία όλων σας στην επιστημονική μας εκδήλωση.
Κατεβάστε το πρόγραμμα εδώ.
Πηγή: pasined.gr