Ανάλυση στην αναπνοή με λέιζερ θα εντοπίζει καρκίνο και διαβήτη

Ανάλυση αναπνοής με λέιζερ θα εντοπίζει καρκίνο και διαβήτη - Glykouli.Gr

Ερευνητές ελπίζουν ότι ένα σύστημα λέιζερ που αναπτύσσουν θα μπορεί μελλοντικά να εξετάζει γρήγορα για τυχόν ύπαρξη νόσων, σαν τον διαβήτη και τις λοιμώξεις, μέσω του εκπνεόμενου αέρα, κατά την αναπνοή.

Η ερευνητική ομάδα του University of Adelaide δήλωσε ότι η μέθοδος που δημιούργησε έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει νόσους γρήγορα και με μη επεμβατικό τρόπο.
Το σύστημα χρησιμοποιεί ένα ειδικό φασματόμετρο λέιζερ για την ανάλυση της μοριακής σύνθεσης δείγματος αερίων. Ο Dr. James Anstie δήλωσε ότι το σύστημα χρησιμοποιεί το φως για να “αισθανθεί” την ακτίνα των μορίων που είναι παρόντα στο δείγμα.
Στο περιοδικό ”Optics Express” περιγράφει πώς οι ερευνητές χρησιμοποιούν την οπτική φασματοσκοπία για να μετρήσουν τάσεις απορρόφησης φωτός διαφορετικών μορίων γρήγορα και με ακρίβεια.
Όλο και περισσότεροι επιστήμονες εργάζονται στο νέο πεδίο της ανάλυσης αναπνοής. Η αναπνοή μας περιέχει μοριακά υποπροϊόντα του μεταβολισμού του οργανισμού. Όταν συμβεί κάτι άσχημο -όπως μια νόσος- το μείγμα μεταβολικών υποπροϊόντων στην αναπνοή αλλάζει…
Ο Dr. Anstie εξήγησε ότι ερευνητικές ομάδες παγκοσμίως έχουν δημοσιεύσει έρευνες που περιγράφουν πώς μπορεί να είναι πιθανό να χρησιμοποιηθεί η ανάλυση αναπνοής για τον εντοπισμό νόσων -σαν τον καρκίνο του πνεύμονα και του οισοφάγου, το άσθμα και τον διαβήτη– ακόμα και πριν εμφανισθούν τα εξωτερικά συμπτώματα.
Η ερευνητική ομάδα ελπίζει να έχει το πρωτότυπο σύστημα σε λειτουργία σε 2-3 χρόνια και ένα εμπορικό προϊόν σε 3-5 χρόνια.
Πηγή: iatronet.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα