Πιλοτικό πρόγραμμα για τον σακχαρώδη διαβήτη στους ηλικιωμένους

Συναντήθηκαν στις 17 Ιουλίου οι φορείς για το πιλοτικού προγράμματος «Πρόληψη και Προαγωγή της Υγείας των Ηλικιωμένων», με θέμα τον Διαβήτη.
Πιλοτικό πρόγραμμα για τον σακχαρώδη διαβήτη στους ηλικιωμένους - Glykoyli.Gr

Αθήνα
Συνάντηση εργασίας είχαν την Παρασκευή 17 Ιουλίου οι φορείς υλοποίησης του πιλοτικού προγράμματος «Πρόληψη και Προαγωγή της Υγείας των Ηλικιωμένων», με προτεινόμενο θέμα για το 2015 τον Σακχαρώδη Διαβήτη, και στόχο την έγκαιρη αντιμετώπιση και θεραπεία της πάθησης.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του ΕΟΠΥΥ, της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής Ιατρικής, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας, της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, του Πανελλήνιου Συλλόγου Επισκεπτών Υγείας, της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος και του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος.
Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, κ. Ι.Μπασκόζος, ανέφερε κατά τη συνάντηση ότι η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και ειδικά η Γ.Γ.Δ.Υ δίνει μεγάλη έμφαση στην ανάγκη προστασίας των υπερηλίκων συμπολιτών μας, οι οποίοι χρειάζονται αυξημένη προστασία στις συνθήκες που ζούμε σήμερα. Τόνισε επίσης ότι η πρόληψη, η αγωγή υγείας, και η έγκαιρη αντιμετώπιση και θεραπεία του Σακχαρώδη Διαβήτη αποτελούν ουσιαστικό και σημαντικό πεδίο των πολιτικών της Δημόσιας Υγείας, για τις οποίες ο Γ.Γ.Δ.Υ έχει ιδιαίτερη ευαισθησία.
Ο κ. Μπασκόζος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και όλους τους φορείς που σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τις αρμόδιες Δ/νσεις του Υπουργείου Υγείας, μπορούν να βοηθήσουν στην υλοποίηση του πιλοτικού αυτού Προγράμματος και να συνδράμουν επομένως στην αναβάθμιση της πρόληψης, της αγωγής υγείας και της Δημόσιας Υγείας στη χώρα μας.
Κλείνοντας, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη «να διαφυλαχθεί η εν λόγω δράση πάνω και πέρα από συντεχνιακές αγκυλώσεις και συμφέροντα, διότι μόνο με αυτό τον τρόπο μπορεί να υπηρετηθεί το δημόσιο συμφέρον».
Πηγή: in.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
χάπια
Περισσότερα

Μεγάλες ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά

Οι φαρμακοποιοί προειδοποιούν ότι τα μισά από τα 500 πρώτα σε κυκλοφορία σκευάσματα βρίσκονται σε μόνιμη έλλειψη τους τελευταίους μήνες. Πρόκειται για φάρμακα για τον καρκίνο, το διαβήτη, την υπέρταση, αλλά και αντιγριπικά εμβόλια, καθώς και σκευάσματα για τις γαστρεντερίτιδες.