Μελιτζάνες με Παρμεζάνα

μελιτζάνες με παρμεζάνα

Υπέροχες και υγιεινές μελιτζάνες με παρμεζάνα, πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά!
Ανά μερίδα: Θερμιδες 315,  Γ.Φ. 6.8’  Πρωτείνες 19.2 G’  υδατάνθρακες 38.8 G’  Λίπος 8.5 G (από τα οποία τα 5 G είναι κορεσμένα)’  ‘Ινες 2.6 G
Χρήσιμες πληροφορίες
Μερίδες: 8
Απαιτούμενος χρόνος: 1,5h
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
Κόστος: 3/5
Υλικά
1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1 κ.σ. ξερό βασιλικό
1 κ.σ. ξερή ρίγανη
800 γρ. σάλτσα ντομάτα σε κονσέρβα
800 γρ. ντοματάκια σε κονσέρβα, χωρίς να τα στραγγίσετε
150 γρ. πελτέ ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
2 (500 γρ.) μελιτζάνες, κομμένες σε φέτες του 0,5 εκ.
1/4 φλιτζάνι νερό
3 ασπράδια αυγού, ελαφρώς χτυπημένα
1 1/4 φλιτζανιού ψίχουλα
1/4 φλιτζάνι τριμμένη Παρμεζάνα
Ελαιόλαδο για το ταψί
3 φλιτζάνια (350 γρ.) τριμμένη μοτσαρέλα
Φρέσκια ρίγανη ή δυόσμου (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1. Αναμίξτε τα πρώτα 7 συστατικά σε μία μεγάλη κατσαρόλα. Αφήστε τα να πάρουν μια βράση. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει ξεσκέπαστο για 20 λεπτά.
2. Βάλτε τις μελιτζάνες σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε αρκετό νερό για να τις καλύψετε και αφήστε τις για 30 λεπτά. Στραγγίστε καλά και στεγνώστε τις με χαρτί κουζίνας. Βάλτε ¼ φλιτζανιού και ασπράδια σε ένα ρηχό μπολ. Αναμίξτε τα ψίχουλα με την παρμεζάνα και ανακατέψτε καλά. Βουτήξτε την μελιτζάνα στο μείγμα του αυγού και μετά πανάρετέ την στο μίγμα με τα ψίχουλα.
3. Βάλτε τις μισές μελιτζάνες σε ένα ταψί που έχετε καλύψει με ελαιόλαδο και ψήστε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Επαναλάβετε την διαδικασία με τις υπόλοιπες. Αφήστε τις στην άκρη.
4. Βάλτε το μισό μείγμα της ντομάτας στον πάτο ενός ταψιού που έχετε λαδώσει καλά. Στρώστε τις μισές μελιτζάνες από πάνω. Μετά, κάντε μια στρώση με την μοτσαρέλα και επαναλάβετε με στρώσεις σάλτσας, μελιτζάνας και τυριού.
5. Ψήστε στους 170°C για 30 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να βράζει. Αφήστε το να κρυώσει για πέντε λεπτά πριν το σερβίρετε. Γαρνίρετε με φρέσκια ρίγανη ή ψιλοκομμένα κλωνάρια δυόσμου, αν θέλετε.
Ο Δρ. Φαίδων Lindberg-Χατζηπαναγιώτου είναι παθολόγος-διαβητολόγος, ειδικός σε θέματα διατροφής. Ο Δρ. Λιντμπεργκ σας δίνει τις συμβουλές του και παρουσιάζει εβδομαδιαία μενού και άφθονες λαχταριστές συνταγές που θα σας πείσουν να αλλάξετε διατροφικές συνήθειες και να απολαύσετε καλύτερη υγεία.

Total
8
Shares
Σχετικά άρθρα