3ος κύκλος ΒΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

πεανδ

Το Δ.Σ. της “ΠΕΑΝΔ”, μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση των ΔΥΟ κύκλων βιωματικών σεμιναρίων,που απευθυνόντουσαν σε νέους συμμετέχοντες, προχωρά πλέον στη συνέχιση του προγράμματος δίνοντας την ευκαιρία σε όλο και περισσότερο κόσμο να αποκομίσει τα οφέλη από αυτό το επιτυχημένο πρόγραμμα.Στις ομάδες που θα δημιουργηθούν θα μπορούν να λάβουν μέρος τόσο νέοι όσο και παλαιοί συμμετέχοντες που είχαν παρακολουθήσει τον ένα απο τους δύο πρώτους κύκλους βιωματικών σεμιναρίων.

Συγκεκριμένα οι ομάδες που θα δημιουργηθούν είναι:

  • Ομάδα Νέων Γονέων που έχουν παιδιά με ΣΔ Τ1
  • Ομάδα Παλαιών Γονέων που έχουν παιδιά με ΣΔ Τ1 (γονείς που έχουν παρακολουθήσει τον 1ο ή 2ο κύκλο βιωματικών σεμιναρίων)
  • Ομάδα Εφήβων (νέων και παλαιών συμμετεχόντων) με ΣΔ Τ1 ηλικίας 11 έως 16 ετών
  • Ομάδα Ενηλίκων (νέων και παλαιών συμμετεχόντων) με ΣΔ Τ1 ηλικίας 17 έως 22 ετών

Ο κύκλος των βιωματικών σεμιναρίων θα περιλαμβάνει:

  • οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τα δύσκολα συναισθήματα και την αγωνία που βιώνουν σχετικά με την πορεία του διαβήτη των παιδιών τους και θα εκπαιδευτούν ώστε να αξιοποιούν αυτά τα συναισθήματα.
  • στους εφήβους το επίκεντρο βρίσκεται στα θέματα της εφηβείας καθώς είναι μία περίοδος που γεννά πρόσθετες δυσκολίες. Μέσα από τα σεμινάρια θα μπορέσουν να συνδέσουν την εφηβεία με το διαβήτη και να συνειδητοποιήσουν τις επικίνδυνες συμπεριφορές.
  • οι ενήλικες θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τα δύσκολα συναισθήματα που γεννούν οι καθημερινές απαιτήσεις καθώς και οι επιπλοκές του διαβήτη.

Στόχος του προγράμματος:  Αποβλέπει στην ψυχολογική ενδυνάμωση των ατόμων με διαβήτη και των οικογενειών τους (μέλη και μη του συλλόγου), ενώ παράλληλα στοχεύει στην καλύτερη ρύθμιση και εκπαίδευση για το διαβήτη. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν την ανάγκη να βοηθηθούν, να εκπαιδευτούν, να μοιραστούν και να συνομιλήσουν ανοιχτά για όσα τους απασχολούν γύρω από το διαβήτη.
Γενικές πληροφορίες για το πρόγραμμα:  Το πρόγραμμα τίθεται υπό την αιγίδα της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και υλοποιείται απο το σύλλογο της “ΠΕΑΝΔ” υπό την επιστημονική επίβλεψη ομάδας έμπειρων εκπαιδευτών-ψυχολόγων. Επίσης υποστηρίζεται απο συνεργαζόμενους διαβητολόγους-ενδοκρινολόγους.
Προϋποθέσεις συμμετοχής : Ο σύλλογος της “ΠΕΑΝΔ” τηρεί τον απόλυτο έλεγχο του προγράμματος και σας ενημερώνει για τις προϋποθέσεις που θα εφαρμοστούν, προκειμένου να επιτευχθεί το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από την ψυχική υγεία των ατόμων με διαβήτη.
Διάρκεια: 8 ομαδικές συνεδρίες διάρκειας 2:30 ωρών η κάθε μια.
Ημέρες: Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν Σάββατο ή Κυριακή απογευματινή ώρα τις μέρες 14 ή 15/11/15, 28 ή 29/11/15, 13 ή 19/12/15, 9 ή 10/01/16, 23 ή 24/01/16, 6 ή 14/02/16,  21/02/16 και 5 ή 6/03/16. Οι τελικές ημέρες θα προκύψουν ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα υπάρχει.
Τόπος διεξαγωγής:  ξενοδοχείο “ Golden age of Athens”, Μιχαλακοπούλου 57, Αθήνα (στάση μετρό Μέγαρο Μουσικής)
Παρουσία: υποχρεωτική συμμετοχή σε όλες τις συναντήσεις με δικαίωμα απουσίας μέχρι 1 φορά. Η προσέλευση θα γίνεται 15 λεπτά πριν την καθορισμένη ώρα, καθώς οι συνεδρίες θα ξεκινούν αμέσως. Καθυστέρηση πάνω από 15 λεπτά από την καθορισμένη ώρα θα λαμβάνεται ως απουσία.
Συμμετοχή:  20€ ανά άτομο για τα ταμειακώς ενήμερα μέλη του συλλόγου και νεοδιαγνωσμένα περιστατικά (διάγνωση εντός των μηνών Αυγούστου-Οκτωβρίου 2015) και 120€ συμμετοχή για τα μη μέλη.Το ποσό παρακρατείται στο τέλος του προγράμματος από το ποσό εγγύησης που καταβλήθηκε στην αρχή με την εγγραφή.
Εγγύηση συμμετοχής:  Κατά την εγγραφή καταβάλλεται ποσό εγγύησης τόσο για τα ταμειακώς ενήμερα μέλη του συλλόγου όσο και για τα μη μέλη. Το ποσό αυτό ανέρχεται για τα ταμειακώς ενήμερα μέλη στα 60€ (συμμετοχή 1 ατόμου), 100€ (συμμετοχή για 2 άτομα της οικογένειας), 130€ (συμμετοχή για 3 άτομα της οικογένειας) και για τα μη μέλη στα 120€ ανά άτομο. Για όσους συμμετέχουν και στο πρόγραμμα “Διατροφικά Σεμινάρια) το ποσό εγγύησης μειώνεται κατά 20€ ανά άτομο απο τις αντίστοιχες παραπάνω τιμές.
Πέναλτι:  αν κάποιος αποχωρήσει με δική του ευθύνη ή απουσιάσει παραπάνω από 1 φορά, χάνει όλο το ποσό της εγγύησης και δεν δικαιούται επιστροφή (ισχύει για τα μέλη).
Συνεργασία: κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία των συμμετεχόντων με την επιστημονική ομάδα προκειμένου να γίνει η αξιολόγηση των δεδομένων για την επίτευξη του στόχου του προγράμματος.
Επιπλέον μαθήματα:  οι συμμετέχοντες που επιθυμούν επιπλέον ατομικές συναντήσεις, πέραν των προβλεπόμενων, θα έχουν τη δυνατότητα έκπτωσης.
Για την εγγραφή στο πρόγραμμα, θα χρειαστεί:
1. Εκτύπωση, Συμπλήρωση και Αποστολή της αντίστοιχης αίτησης εγγραφής.

  • ΜΕΛΟΣ της ΠΕΑΝΔ (1.ομάδα ΓΟΝΕΩΝ, 2.ομάδα ΕΦΗΒΩΝ, 3.ομάδα ΕΝΗΛΙΚΩΝ)
  • ΜΗ ΜΕΛΟΣ (1.ομάδα ΓΟΝΕΩΝ, 2Α.ομάδα ΕΦΗΒΩΝ, 3.ομάδα ΕΝΗΛΙΚΩΝ)

2. Καταβολή του ποσού εγγύησης σε έναν από τους λογαριασμούς του συλλόγου με καταθέτη το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα.
Η αποστολή της αίτησης εγγραφής μπορεί να γίνει είτε με  e- mail : info @peand .gr  ή  peand @live .com, είτε με φαξ: 210-7796461. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ανάλογα με την ημερομηνία ολοκλήρωσης της εγγραφής.
Δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές μέχρι και 11 Νοεμβρίου 2015.Για περισσότερες πληροφορίες αποταθείτε στο Σύλλογο (καθημερινά στο 210-7796660 ή μέσω e-mail στο info@peand.gr).
Όλα τα παραπάνω έγγραφα αποτελούν απόρρητα προσωπικά δεδομένα, τα οποία ο σύλλογος θα χρησιμοποιήσει μόνο για την ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος.
 

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα