Ενημερωτική ομιλία με θέμα:«Προσαρμογή του μαθητή με διαβήτη στο σχολικό περιβάλλον»

σχολείο

Με αφορμή τη νέα σχολική χρονιά καθώς και τα πολλαπλά κρούσματα νεοδιαγνωσμένων παιδιών με διαβήτη, ο σύλλογός της “ΠΕΑΝΔ” αφουγκραζόμενος την ανάγκη για ενημέρωση και στήριξη, διοργανώνει ενημερωτική ομιλία με θέμα:
«Προσαρμογή του μαθητή με διαβήτη στο σχολικό περιβάλλον».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 5.00 μμ στο ξενοδοχείο “The GoldenAge of Athens”, στην οδό Μιχαλακοπούλου 57 (Στάση Μετρό Μέγαρο Μουσικής).
Η ομιλία αυτή αφορά τόσο τα νεοδιαγνωσμένα παιδιά ανεξαρτήτου τάξης φοίτησης όσο και παιδιά με προϋπάρχον διαβήτη που ξεκίνησαν το σχολείο, άλλαξαν σχολείο ή πέρασαν σε μεγαλύτερη βαθμίδα εκπαίδευσης (προνήπιο, νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο).
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ εκδήλωσης:

  • 17.00 – 17:30 Προσέλευση
  • 17:30 – 18:00 “Ψυχολογία του παιδιού μετά την εμφάνιση του διαβήτη-Σωστή επιστροφή στο σχολείο” Ελ. Γκίκα (Διδάκτωρ Ψυχολογίας, Κλινική Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια Διαβήτη)
  • 18:00 – 18:30 “Δεκατιανό κ’ κεράσματα στο σχολείο. Η ώρα της επιλογής κ’ της κρίσης” Μ. Καρυπίδου (Κλινική διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Δντρια Τμήματος διατροφής και διαβήτη, Νοσοκομείο «Μητέρα»)
  • 18:30 – 19:00 Διάλειμμα
  • 19:00 – 19:30 “Ο ρόλος του εκπαιδευτικού μέσα στην τάξη-Προσέγγιση μαθητού κ’ γονέα” Μ. Μεταξά (Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης)
  • 19:30 – 20:00 Βιωματική ομιλία μητέρας μαθητού με διαβήτη
  • 20:00 21:00 Συζήτηση
  • 21:00 Λήξη της εκδήλωσης

Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος θα προσφερθεί στο κοινό καφές, τσάι, αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη,χυμός φρούτων και μπισκότα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, προσφορά σε όλους τους παρευρισκόμενους.
Παράλληλα θα υπάρχει δίωρη δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά ηλικίας τεσσάρων έως 10 ετών, στο χώρο της συνάντησης από τους παιδαγωγούς της θεατρικής ομάδας “Μορφές Έκφρασης”. Παρακαλούμε δηλώστε μας τις ηλικίες και τον αριθμό των παιδιών σας ώστε να διαμορφωθεί ανάλογα το πρόγραμμα απασχόλησης τους.
Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε μαζί μας έως τις 21 Οκτωβρίου, μέσω e-mail: info@peand.gr ή τηλεφωνικά στο 210-7796660 (Δευτ-Τετ 5-9μμ και Τρ-Πε-Παρ 10-2μμ)
Για τα ταμειακός ενήμερα μέλη του συλλόγου η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ. Για τα μη μέλη, το κόστος ανέρχεται στα πέντε (5) ευρώ κατ’ άτομο, τα οποία προκαταβάλλονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς του συλλόγου.
Σας περιμένουμε!
Πηγή: http://www.peand.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα