Δυσκολεύεστε να αλλάξετε διατροφή με τον διαβήτη; Η λύση με ένα… κλικ!

αλλαφή διατροφής

Υπάρχουν τόσα προγράμματα διατροφής που κάποιες φορές είναι δύσκολο να αποφασίσει κάνείς από που θα ξεκινήσει. Αυτό που μας διαφεύγει είναι πως συνήθως αυτό που χρειαζόμαστε είναι οι κατευθυντήριες γραμμές που θα μας οδηγήσουν στο να αλλάξουμε τις συνήθειες που έχουμε και σταδιακά να υιοθετήσουμε έναν νέο τρόπο ζωής.
Είναι πολλοί οι παράγοντες που μας δυσκολεύουν στο να αλλάξουμε διατροφικές συνήθειες. Για παράδειγμα, πολλές φορές δεν τρώμε απλώς για να τραφούμε, αλλά γιατί βαριόμαστε, είμαστε αγχωμένοι ή νιώθουμε μόνοι.Οι αλλαγές αυτές γίνονται ακόμα πιο δύσκολες αν νιώθουμε καλά με τη διατροφή που ήδη κάνουμε – και επειδή οι επιπλοκές μπορεί να φανούν πολλά χρόνια αργότερα, ίσως μπούμε στον πειρασμό να μην κάνουμε καθόλου αλλαγές. Το υψηλό σάκχαρο, όμως, στο αίμα είναι επιβλαβές για τον οργανισμό μας, ακόμα κι αν δεν το νιώθουμε.
Παλαιότερη έρευνα του πανεπιστημίου του Σικάγο, που έγινε σε 701 ανθρώπους με διαβήτη, κατέληξε στο πόρισμα ότι πολλοί θα αντάλλαζαν κάποια χρόνια από τη ζωή τους προκειμένου να μην ασχολούνται με τις λεπτομέρειες που χρειάζεται για να διαχειριστούν τη νόσο τους. Ένα ποσοστό δήλωσε πρόθυμο να θυσιάσει από 8 έως 10 χρόνια υγιεινής ζωής προκειμένου να αποφύγει τους διατροφικούς περιορισμούς, την άσκηση και τα φάρμακα!
Ασφαλώς δεν είναι εύκολο – για να κάνουμε υγιεινότερες επιλογές πρέπει να εξασκηθούμε σε νέες συνήθειες. Ίσως να μη συμβεί σε μια νύχτα, αλλά αλλάζοντας τον τρόπο που σκεφτόμαστε και που καταναλώνουμε φαγητό, θα βελτιωθούμε σταδιακά και θα αποφύγουμε επιπλοκές που βάζουν σε κίνδυνο τα μάτια μας, τα νεφρά, τα νεύρα και την καρδιά.
Για να συμβούν τα παραπάνω, χρειάζεται επανάληψη και συνεχής στήριξη ώστε να μην επιτρέψουμε στις παλιές μας συνήθειες να ορίζουν την ποιότητα της ζωής μας.

Η Abbott έρχεται να μας στηρίξει σε αυτή την προσπάθεια με το νέο πρόγραμμα διατροφικών συμβουλών ‘ΧΑΡΑΖΩ’.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Abbott Diabetes Care σε συνεργασία με ειδικούς διατροφολόγους της Nutrimed δημιουργούν ένα μοναδικό πρόγραμμα με  στόχο να σας παρέχει ενημέρωση σχετικά με τη σημασία της διατροφής και τη συμβολή της στον καλύτερο έλεγχο του διαβήτη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής σας. Μάθετε πως μπορείτε να αλλάξετε τη ζωή σας ανάλογα με την ηλικία, τα ενδιαφέροντα και τις συνήθειές σας.
Μπορείτε να εγγραφείτε εντελώς δωρεάν και να αλλάξετε την καθημερινή διατροφή με το τον διαβήτη με ένα… κλικ στο http://www.harazo.gr/newsletters/i-sosti-kathimerini-diatrofi
Η ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους ειδικούς θα σας παρέχει υποστήριξη για οποιοδήποτε θέμα διατροφής σας απασχολεί, ώστε να κάνετε τις απαραίτητες διατροφικές αλλαγές και να απολαύσετε μια καλύτερη ποιότητα ζωής!

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα