Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη

εορτασμός παγκόσμια μέρα

Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη στις 14 Νοεμβρίου, η « ΠΕΑΝΔ» σας καλεί στην προβολή του ντοκιμαντέρ “ Sugar Blues” που θα πραγματοποιηθεί Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015, στις 20.00, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (οδός Σίνα 31-Αθήνα, μετρό Πανεπιστήμιο)
Μετά την προβολή της ταινίας, θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα την παιδική διατροφή με τις κκ. Ευαγγελία Χαρμανδάρη (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών), και Κατερίνα Μιχαηλίδου (Διεθνώς Πιστοποιημένη Συμβουλος Γαλουχιας IBCLC, Σύμβουλος θηλασμού LA LECHE LEAGUE INTERNATIONAL και Βοηθός Μητρότητας CPD).
 Τι ισχύει για το Σακχαρώδη Διαβήτη: Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια ολοένα αυξανόμενη παγκόσμια απειλή για την υγεία που σχετίζεται άμεσα με τις διατροφικές συνήθειες. Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης είναι η μεγαλύτερη απειλή για την υγεία μας και είναι στενά συνδεδεμένη με την παχυσαρκία και τον διαβήτη. Όλο και περισσότερα βρέφη και παιδιά πλήττονται τα τελευταία χρόνια από τον νεανικό διαβήτη. Σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία για το Διαβήτη (IDF), εκτιμάται ότι 497.100 παιδιά παγκοσμίως πάσχουν από διαβήτη ενώ στη χώρα μας πάσχουν περισσότερα από 35.000 παιδιά.
Η ταινία την ίδια περίοδο θα προβληθεί σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης, Κύπρο, Ισπανία, Πορτογαλία, Σκωτία, Πολωνία, Ιταλία, Νορβηγία και Ολλανδία, στα πλαίσια της πρώτης πανευρωπαϊκής καμπάνιας του δικτύου διανομής Moving Docs.
Μετά την προβολή θα δοκιμάσουμε βιολογικά γλυκά με αγάβη από το ζαχαροπλαστείο Φύσις.
–> Η ταινία επαναπροβάλλεται την Κυριακή 22 Νοεμβρίου στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟΣ.
Για τα μέλη του συλλόγου που επιθυμούν να παρευρεθούν στην εκδήλωση στις 18 Νοεμβρίου 2015 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, παρέχεται έκπτωση 50% στην αγορά του εισιτηρίου με την επίδειξη της ταυτότητας υγείας (ταυτότητα που διαθέτει το μέλη της ΠΕΑΝΔ). Τελική τιμή εισιτηρία με την έκπτωση 3 ευρώ
Για όσους θα επιλέξουν την προβολή στον κινηματογράφο, θα ισχύει η κανονική τιμή του εισιτηρίου 6 ευρώ.
Λίγα λόγια για την ταινία:
«Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της η σκηνοθέτις διαγνώστηκε με διαβήτη. Ανησυχώντας για την υγεία του μωρού της, αλλά και για όλη την οικογένειά της, αναζητά τρόφιμα που δεν περιέχουν κατεργασμένη ζάχαρη. Αυτό όμως σύντομα αποδεικνύεται αδύνατο, αφού η ζάχαρη υπάρχει παντού! Έτσι, η σκηνοθέτις ξεκινά μια έρευνα για την επίδραση της ζάχαρης στον ανθρώπινο οργανισμό. Με την επιμονή ενός ντετέκτιβ, εντοπίζει τις σχέσεις μεταξύ πολυεθνικών εταιριών, πολιτικών και των συστημάτων υγείας. Η έρευνα που ξεκίνησε στην κουζίνα της, συνεχίστηκε στις πέντε ηπείρους επί πέντε χρόνια. Όμως, η οικογένειά της την χρειάζεται, ειδικά ο μικρότερος γιος της. Θα μπορούσε η ζάχαρη να ευθύνεται για τα προβλήματα της υγείας του; Μια τραγικωμική, ζωηρή και συγκινητική ιστορία για όλα εκείνα που δεν γνωρίζαμε για τη ζάχαρη και την επίδρασή της στον οργανισμό μας!» (facebook link)
Πηγή: http://www.peand.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Ευ Δια…Τροφήν
Περισσότερα

«Ευ Δια…Τροφήν»: Οκτώ οδηγοί έρχονται να αλλάξουν τη διατροφή των Ελλήνων

Τη βελτίωση της διατροφής όλων των Ελλήνων φιλοδοξούν να πετύχουν οι νέοι Εθνικοί Διατροφικοί Οδηγοί που δημιούργησε το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis.