Σημαντικό ή απλά επείγον; Διάλεξε σωστά και δίνε ζωή στα χρόνια σου!

σημαντικό ή απλά επείγον

΄Ενα τραγικό συμβάν, όπως π.χ. η απώλεια ενός αγαπημένου μας προσώπου είναι αναμφίβολα μια μεγάλη κρίση. Αλλά κάθε κρίση, είτε αυτή είναι σε ένα κράτος όπως η Ελλάδα, είτε σε ένα πρόσωπο ή οικογένεια, εμπεριέχει πάντα δυνητικά και κάτι το θετικό. Αποτελεί μια αφύπνιση και υπενθύμιση ότι η ζωή μας στον κόσμο αυτό έχει ημερομηνία λήξης και ότι είναι απαραίτητο να ζούμε με γνώμονα και πυξίδα αυτά που είναι σημαντικά και όχι απλά επείγοντα.

Αλήθεια πόσο συχνά δεν δεχόμαστε να μας γεμίζει το άγχος της καθημερινότητας και να μας πνίγει το επείγον, έστω και αν δεν είναι σημαντικό; Πόσο εύκολο μας είναι να απαντήσουμε στο απλό ερώτημα: Ποιός και τι είναι πραγματικά σημαντικό στην ζωή μας;

Αν βγεις από την πόρτα και κάνεις δεξιά, ενώ ο στόχος σου είναι αριστερά, δεν θα φτάσεις εκεί που θέλεις. Αν μάλιστα τρέξεις προς τα δεξιά, θα φτάσεις απλά πιο γρήγορα σε λάθος μέρος. Παιδευόμαστε με σπουδές και εργασία για ένα καλύτερο μέλλον, ή τουλάχιστον αυτό νομίζουμε. Δεν βοηθάει να σκαρφαλώνει κανείς γρήγορα μια σκάλα, αν αυτή ακουμπάει σε λάθος τοίχο.
Πολύ συχνά βιώνουμε άγχος και ανησυχία στην ζωή μας. Αυτό οφείλεται συνήθως στην απόσταση μεταξύ του τι επιθυμούμε και τι έχουμε. Για μια ζωή με υγεία, χωρίς καθημερινό και περιττό άγχος, είναι απόλυτα αναγκαίο να τα βάλουμε κάτω και να απαντήσουμε στο ερώτημα: Τι είναι πραγματικά σημαντικό στην ζωή μας; Χωρίς την απαραίτητη πυξίδα που αποτελεί η απάντηση στο ερώτημα αυτό, μπορεί να τρέχουμε, αλλά το πιο πιθανό είναι ότι θα φτάσουμε σε λάθος μέρος.
Πόσο φροντίζεις τον εαυτό σου; Μήπως ανήκεις στην κατηγορία που φροντίζει όλους τους άλλους και παραλείπεις  τελικά εσένα; Αξίζει να σκεφτείς ότι μια άδεια μπαταρία δεν δίνει ρεύμα. Προσπάθησε να βρεις τι γεμίζει την δικιά σου μπαταρία, πριν αδειάσει. Γιατί τότε δεν θα μπορέσεις να βοηθήσεις τα παιδιά σου, την οικογένειά σου, ούτε να φροντίσεις την δουλειά σου.
Διάλεξε τρόφιμα φυσικά, μη επεξεργασμένα, ασκήσου συχνά, κοιμήσου αρκετά, μείωσε το στρες ζώντας στο σήμερα και όχι στο χτες ή στο αύριο. Φρόντισε να ποτίσεις τις σχέσεις σου με τα άτομα που αισθάνεσαι κοντά σου και σκέψου πως μπορείς και εσύ να συμβάλλεις για μια καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία.
Όσο απλό και αν φαίνεται, αυτή είναι η συνταγή για να δίνεις ζωή στα χρόνια σου και ίσως και χρόνια στην ζωή σου.
Ο Δρ. Φαίδων Lindberg-Χατζηπαναγιώτου είναι παθολόγος-διαβητολόγος, ειδικός σε θέματα διατροφής. Ο Δρ. Λιντμπεργκ σας δίνει τις συμβουλές του και παρουσιάζει εβδομαδιαία μενού και άφθονες λαχταριστές συνταγές που θα σας πείσουν να αλλάξετε διατροφικές συνήθειες και να απολαύσετε καλύτερη υγεία.

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
fruits
Περισσότερα

Τα πολλά φρούτα κάνουν καλό και στη διάθεσή μας

Η τακτική κατανάλωση φρούτων δεν κάνει καλό μόνο στη σωματική, αλλά και στην ψυχική μας υγεία, υποστηρίζουν βρετανοί ερευνητές σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο BMJ Open.