Τα φρούτα μπορούν να αποτελέσουν μια πολύ καλή επιλογή για επιδόρπιο. Δοκιμάστε αυτή την εύκολη και κυρίως υγιεινή συνταγή με περιορισμένους υδατάνθρακες και θερμίδες!
Χρήσιμες πληροφορίες
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 145/μερίδα (1/2 μήλο)
Υδατάνθρακες: 26g/μερίδα
Απαιτούμενος χρόνος: 30’
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Κόστος: 1/5
Υλικά
4 μεγάλα μήλα
Χυμός από μισό λεμόνι
¼ φλυτζανιού Splenda (ή ½ φλυτζ. Μαύρη ζάχαρη)
¼ φλυτζ. Βρώμη
1 κ.γ. κανέλα
2 κ.γ. βούτυρο ή μαργαρίνη χωρίς τρανς λιπαρά
¼ φλυτζ. Τριμμένα καρύδια
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
Περιχύνετε τον χυμό λεμονιού στα μήλα.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε τα υπόλοιπα υλικά και γεμίζετε κάθε μήλο με το ¼ περίπου του μίγματος.
Βάζετε τα μήλα σε ένα ταψί και ψήνετε για 25-30 λεπτά.
Σχετικά άρθρα
Μους σοκολάτας με 3 υλικά
Η πώρωση που έχουμε το τελευταίο διάστημα είναι η διπλή μους σοκολάτας με 3 υλικά που ετοιμάζεται σε…
Υγιεινά μελομακάρονα χωρίς προσθήκη ζάχαρης
Μια πιο υγιεινή αλλά εξίσου γευστική κι απολαυστική εκδοχή των μελομακάρονων
Ζυμαρικά με μελιτζάνα και αγκινάρα
Ελαφριά και νόστιμη συνταγή, κατάλληλη και για νηστεία. Χρήσιμες Πληροφορίες Μερίδες: 4 Απαιτούμενος Χρόνος: 40′ Βαθμός δυσκολίας: 1/5…
Πανακότα με γιαούρτι
Σερβίρετε την πανακότα με φρέσκες φράουλες, κεράσια και βερίκοκα! Ανά μερίδα: Θερμίδες: 261, Γ.Φ. 3,6, Πρωτεΐνες 4,5 g,…