Τα φρούτα μπορούν να αποτελέσουν μια πολύ καλή επιλογή για επιδόρπιο. Δοκιμάστε αυτή την εύκολη και κυρίως υγιεινή συνταγή με περιορισμένους υδατάνθρακες και θερμίδες!
Χρήσιμες πληροφορίες
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 145/μερίδα (1/2 μήλο)
Υδατάνθρακες: 26g/μερίδα
Απαιτούμενος χρόνος: 30’
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Κόστος: 1/5
Υλικά
4 μεγάλα μήλα
Χυμός από μισό λεμόνι
¼ φλυτζανιού Splenda (ή ½ φλυτζ. Μαύρη ζάχαρη)
¼ φλυτζ. Βρώμη
1 κ.γ. κανέλα
2 κ.γ. βούτυρο ή μαργαρίνη χωρίς τρανς λιπαρά
¼ φλυτζ. Τριμμένα καρύδια
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
Περιχύνετε τον χυμό λεμονιού στα μήλα.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε τα υπόλοιπα υλικά και γεμίζετε κάθε μήλο με το ¼ περίπου του μίγματος.
Βάζετε τα μήλα σε ένα ταψί και ψήνετε για 25-30 λεπτά.
Σχετικά άρθρα
Πουτίγκα Μόκα Σοκολάτας
Ένας ανάλαφρος συνδυασμός κακάο και καφέ που θα σας ενθουσιάσει
Φριτάτα κολοκυθιού-ντομάτας, ελαφριά, γρήγορη και απολαυστική
Εύκολη, νόστιμη και υγιεινή, μια συνταγή για όλες τις ώρες
Συνταγή για υγιεινό και λαχταριστό Caprese Portabello Burger
Απολαυστικό χορτοφαγικό μπέργκερ με μανιτάρια πορτομπέλο
Ψάρι με λαχανικά και σάλτσα πέστο στο φούρνο
Μια νόστιμη συνταγή με ψάρι και πέστο, με ελάχιστες θερμίδες και υδατάνθρακες! Ανά μερίδα: Θερμιδες 169, Γ.Φ. 4’ …