Διαβήτης: Εξέταση με συσκευή μικροκυμάτων αντικαθιστά την ανάγκη για τρύπημα του δαχτύλου

συσκευή μικροκυμάτων

Η συσκευή μπορεί να εφαρμοσθεί στο βραχίονα κάποιου που θα τη φορά διακριτικά και επιτρέπει τη συνεχή παρακολούθηση της γλυκόζης στο αίμα, ακόμα και μέσω διαδικτύου.

Ερευνητές στην Ουαλία αναπτύσσουν συσκευή ελέγχου των επιπέδων της γλυκόζης, που θα επιτρέπει πιο συνεχή παρακολούθηση και που θα καταργεί την ανάγκη να τρυπά κάποιος το δάχτυλό του.
Επιστήμονες του Cardiff University σχεδίασαν συσκευή που ελέγχει τα επίπεδα γλυκόζης μέσω του δέρματος, χρησιμοποιώντας μικροκύματα και εξουδετερώνοντας την ανάγκη να ματώσει κάποιος καθώς και για υλικά με ημερομηνία λήξης.
Η συσκευή μπορεί να εφαρμοσθεί στο βραχίονα κάποιου που θα τη φορά διακριτικά και επιτρέπει τη συνεχή παρακολούθηση της γλυκόζης στο αίμα, ακόμα και μέσω διαδικτύου, επιτρέποντας στους γιατρούς να παρακολουθούν την κατάσταση του ασθενή και από απόσταση.
Οι επιστήμονες εργάζονται για την ανάπτυξη της συσκευής από το 2008. Ο Adrian Porch, καθηγητής στο Cardiff University δήλωσε ότι χρησιμοποιεί μικροκύματα και είναι πολύ ασφαλής. Τα επίπεδα μικροκυμάτων είναι πολύ χαμηλά.
Η συσκευή εκπέμπει το ένα χιλιοστό της ακτινοβολίας ενός κινητού τηλεφώνου. Χρειάζεται δείγμα αίματος από τον ασθενή μόνο την πρώτη φορά. Με χρήση αισθητήρων που έχουν βάση τα μικροκύματα, παρακολουθεί τη γλυκόζη στέλνοντας στοιχεία σε εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο ή στον υπολογιστή.
Οι ερευνητές πραγματοποιούν δοκιμές σε ασθενείς, ενώ σχεδιάζονται περισσότερες για αργότερα φέτος. Στόχος είναι να είναι έτοιμο το προϊόν  προς χρήση εντός 5 ετών.
Πηγή: http://www.iatronet.gr/

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα