Τι παθαίνει το ανθρώπινο σώμα όταν σταματήσουμε να τρώμε ζάχαρη

ζάχαρη

Τις άμεσες, αν και,όχι τόσο ορατές, αλλαγές στο σώμα μας άπαξ και σταματήσουμε την πρόσληψη ζάχαρης περιγράφει η διαιτολόγος Duker Freyman στο Business Insider. Προυπόθεση να κόψουμε εντελώς τη ζάχαρη, σταματώντας αναψυκτικά, μπισκότα και φυσικά γλυκά.

Αυτό που θα συμβεί πρώτα πρώτα είναι η μεταβολή στο επίπεδο των ορμονών και ειδικότερα στα επίπεδα ινσουλίνης, τα οποία θα αρχίσουν να μειώνονται. Η ινσουλίνη είναι η ορμόνη που ρυθμίζει το ποσό αποθήκευσης της ζάχαρης στο σώμα μας. Όπως σημειώνει η Freyman, είναι πολύ δύσκολο να χάσει κάποιος βάρος έχοντας υψηλά επίπεδα ινσουλίνης στο σώμα του. Όταν όμως μειώνονται τα επίπεδα της συγκεκριμένης ορμόνης το χάσιμο βάρους είναι πολύ πιο εύκολο.
Δεύτερον, μέσα σε ορισμένες ημέρες ή εβδομάδες θα δείτε ότι τα επίπεδα λιπιδίων στο σώμα σας θα αρχίσουν επίσης να πέφτουν και ειδικότερα τα τριγλυκερίδια. Σύμφωνα με τη Freyman, η ύπαρξη υψηλών τριγλυκεριδίων μπορεί να οδηγήσουν -μεταξύ άλλων- σε αρτηριακή σκλήρυνση.
Τρίτον, η πιο έντονη αλλαγή που θα παρατηρήσετε στο σώμα σας μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα είναι η αλλαγή του ουρανίσκου. Και έτσι πράγματα που σας φαίνονταν ότι δεν ήταν πολύ γλυκά θα αρχίσουν να σας φαίνονται πολύ πολύ γλυκά. «Ο ουρανίσκος σας προσαρμόζεται σε πολύ λιγότερη ζάχαρη για να είναι ικανοποιημένος. Εν ολίγοις, τα γλυκά πράγματα δεν θα σας φαίνονται τόσο νόστιμα όσο πριν», καταλήγει η διαιτολόγος.
Πηγή: http://www.newmoney.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Περισσότερα

Το κρυολόγημα μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας – δείτε τι πρέπει να κάνετε για να το διαχειριστείτε

Μπορεί να παρατηρήσετε ότι η γλυκόζη στο αίμα σας αυξάνεται όταν έχετε κρυώσει. Δείτε τι συμβαίνει και πώς μπορείτε να φροντίσετε τον εαυτό σας.

Μαύρο τσάι κατά του διαβήτη

Στις χώρες όπου η κατά κεφαλήν κατανάλωση μαύρου τσαγιού είναι υψηλή, η συχνότητα εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 είναι μικρότερη συγκριτικά με τις χώρες όπου η κατανάλωση μαύρου τσαγιού είναι χαμηλότερη.