Τα αναλώσιμα που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ για την αντλία έγχυσης ινσουλίνης

εοπυυ

Η ενημέρωση και οι διευκρινίσεις που έδωσε σήμερα ο ΕΟΠΥΥ σχετικά με τα αναλώσιμα της αντλίας έγχυσης ινσουλίνης.

Σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ (ΦΕΚ 1561/Β’/21-06-2013) χορηγείται στους ασφαλισμένους του Οργανισμού αντλία έγχυσης ινσουλίνης χωρίς συμμετοχή μετά από έγκριση του Α.Υ.Σ. ή του Κ.Ε.Σ.Υ.
Με το παρόν σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν γνωμοδότησης της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας το αναλώσιμο υγειονομικό υλικό που αφορά στη λειτουργία της αντλίας έγχυσης ινσουλίνης ορίζεται ως εξής:
1. Καθετήρες έγχυσης ινσουλίνης (από 10-15 τεμάχια μηνιαίως διαφόρων τύπων),
2. Δεξαμενές (από 8-15 μηνιαίως ανάλογα με τις μονάδες ινσουλίνης),
3. Αισθητήρες μέτρησης γλυκόζης συνδεόμενοι με αντλία έγχυσης ινσουλίνης (από 2-5 τεμάχια μηνιαίως), αντί των ταινιών μέτρησης σακχάρου αίματος και των σκαριφιστήρων,
4. Σετ μπαταριών (έως 4 μηνιαίως ανάλογα με το μοντέλο της αντλίας).
Συνεπώς μπορείτε να αποδίδετε τη δαπάνη των ανωτέρω υλικών εφόσον τηρούνται οι κείμενες διατάξεις περί απόδοσης δαπάνης αναλώσιμου υγειονομικού υλικού .
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ
ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΠΕΡΣΙΜΗΣ
Επ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς
Πηγή: http://www.eopyy.gov.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Βουλή, Καβγάς, εκμεταλλεύεστε, Vouli, Ελλήνων, Αντιπολίτευση, Συριζα, ΝΔ, βουλευτές.
Περισσότερα

Το πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση από τον περιορισμό του προϋπολογισμού για τον Διαβήτη, προσπαθεί να το μετατρέψει η αντιπολίτευση σε πολιτικό όφελος .

Όσο αφορά τον περιορισμό του προϋπολογισμού για τα αναλώσιμα του Διαβήτη έκαναν επερωτήση στην Βουλή κάποιοι βουλευτές της…