Δωρεάν εξετάσεις για τον διαβήτη στο δήμο Πυλαίας

εξετάσεις πυλαία

Ενημερωτική εκδήλωση αλλά και δωρεάν εξετάσεις για τον σακχαρώδη διαβήτη διοργανώνει ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη. Η εκδήλωση, που έχει τίτλο «Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 2: όσα θα πρέπει να γνωρίζω», γίνεται σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, την Τετάρτη, στις 18.30, στο Β΄ ΚΑΠΗ Πυλαίας.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, στα πλαίσια προαγωγής υγείας των πολιτών, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας για το Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ).
Για το θέμα θα μιλήσουν η Νίκη Κατσίκη, ειδικός παθολόγος – διαβητολόγος, επιστημονικός συνεργάτης της Β΄ Προπαιδευτικής Παθολογικής στο Ιπποκράτειο, ο Κυριάκος Καζάκος, παθολόγος – διαβητολόγος, αναπληρωτής καθηγητής στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και ο Χρήστος Δαραμήλας, βιολόγος, πρόεδρος του Δ.Σ. ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Δρ. Ηρακλής Τιτόπουλος, ειδικός πνευμονολόγος, πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και μέλος Δ.Σ. του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, ενώ χορηγός της εκδήλωσης είναι η εταιρεία Boehringer Ingelheim.
Για όσους παραβρεθούν στην εκδήλωση θα ακολουθήσει δωρεάν εξέταση για σακχαρώδη διαβήτη, με μέτρηση γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης.
Πηγή: http://www.gothess.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα