Ανάλυση ερευνών αναφέρει ότι Τροφές πλούσιες σε υγιεινά λιπαρά μπορούν να βελτιώσουν την αντίσταση στην ινσουλίνη αν έχουν φυτική βάση και καταναλώνονται αντί για ζωικά λιπαρά και επεξεργασμένους υδατάνθρακες.
Τροφές πλούσιες σε λιπαρά μπορούν να βελτιώσουν την αντίσταση στην ινσουλίνη αν έχουν φυτική βάση και καταναλώνονται αντί για ζωικά λιπαρά και επεξεργασμένους υδατάνθρακες, αναφέρει ανάλυση αρκετών ερευνών.
Ερευνητές του Tufts University και του University of Cambridge επισκόπησαν ευρήματα 102 δοκιμών με 4.660 συμμετέχοντες για πρώτη φορά ποσοτικοποιώντας το όφελος των υγιεινών λιπαρών στον έλεγχο της γλυκόζης.
Ανακάλυψαν ότι για κάθε 5% της διατροφικής ενέργειας που μετατοπίστηκε από υδατάνθρακες ή κορεσμένα λιπαρά σε μονο- ή πολυακόρεστα λιπαρά υπήρχε μείωση 0,1% της HbA1c.
Πλούσιες σε υγιεινά λιπαρά τροφές, αναφέρουν οι ερευνητές, είναι τα καρύδια, οι ηλιόσποροι, το ψάρι και ο λιναρόσπορος.
Πηγή: http://www.iatronet.gr
Σχετικά άρθρα
Το μηλόξυδο βοηθά στη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2!
Η Κλεοπάτρα λέγεται ότι είχε διαλύσει ένα μαργαριτάρι σε ξύδι και το ήπιε, για να αποδείξει στον εραστή…
Θέλετε γλυκό;… Προτιμήστε σοκολάτα!
Η σοκολάτα αποτελεί χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο αγαπημένα τρόφιμα, που πέρα από τη γλυκιά απόλαυση
Τι Είναι η Γλουταμίνη και Πως Επηρεάζει την Υγεία μας
Η γλουταμίνη είναι ένα αμινοξύ που παράγεται φυσικά στον οργανισμό, αλλά όχι σε μεγάλες ποσότητες. Σε γενικές γραμμές,…
6 απλοί συνδυασμοί τροφών που καταπολεμούν τις φλεγμονές
Οι φλεγμονές είναι μια φυσιολογική απόκριση του οργανισμού μας σε ξένους εισβολείς, αλλεργιογόνα, γύρη ή άλλες χημικές ουσίες.…