Ερευνητές εντόπισαν ένοχο γονίδιο για τον Διαβήτη Τύπου 2

γονίδιο για τον διαβήτη τύπου 2

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία CRISPR και άλλα εξελιγμένα επιστημονικά εργαλεία, ερευνητές εντόπισαν το ένοχο για την εμφάνιση διαβήτη γονίδιο, ACSL5.

Πιστεύουν ότι επειδή το γονίδιο κωδικοποιεί πρωτεΐνη που ρυθμίζει τον τρόπο που ο οργανισμός αναγνωρίζει την ινσουλίνη, η πρωτεΐνη μπορεί ενδεχομένως να αντιπροσωπεύει σημαντικό στόχο για μελλοντικές αγωγές για τη νόσο.
Ο Struan Grant, του The Children’s Hospital of Philadelphia (CHOP), δήλωσε ότι ο διαβήτης τύπου 2 είναι συνήθης και αφορά εκατομμύρια ανθρώπους.
Ωστόσο, έχει πολύπλοκα αίτια, εμπλέκοντας πολλά γονίδια και περιβαλλοντικές επιδράσεις και ακόμα μαθαίνουν οι ερευνητές τις λεπτομέρειες της πολύπλοκης βιολογίας του. Στόχος είναι η ανάπτυξη πιο αποτελεσματικών θεραπειών.
Επειδή το γονίδιο κωδικοποιεί το ένζυμο, acyl CoA synthesase 5, που παίζει ρόλο στο μεταβολισμό των λιπιδίων, η ανάπτυξη φαρμάκων που θα δρουν στο ένζυμο θα μπορούσε να βοηθήσει ασθενείς με διαβήτη τύπου 2, αυξάνοντας την ευαισθησία στην ινσουλίνη.
Ωστόσο, πολλά πρέπει να μαθευτούν για τη δράση του νέου ένοχου γονιδίου.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Diabetologia.
Πηγή: http://www.iatronet.gr/

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Ο διαβήτης συνδέεται με λειτουργικές και δομικές αλλαγές του εγκεφάλου μέσω της μαγνητικής τομογραφίας, σύμφωνα με μια μελέτη του Michigan Medicine
Περισσότερα

Όσο περισσότερο ένα άτομο έχει διαβήτη τύπου 2, τόσο πιο πιθανό είναι να βιώσει αλλαγές στη δομή του εγκεφάλου

Ο διαβήτης συνδέεται με λειτουργικές και δομικές αλλαγές του εγκεφάλου μέσω της μαγνητικής τομογραφίας, σύμφωνα με μια μελέτη του Michigan Medicine