Όλα για τον Διαβήτη: Σύμπραξη Sanofi και Verily Life Sciences για την διαχείριση της νόσου

διαβήτη

Την ίδρυση της Onduo, μιας κοινοπραξίας που δημιουργήθηκε μέσω της συνεργασίας της Sanofi και της Verily στον τομέα του σακχαρώδη διαβήτη, με έδρα στην Kendall Square στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης, ανακοίνωσαν οι φαρμακευτικές Sanofi και Verily Life Sciences LLC, (πρώην Google Life Sciences), μια εταιρεία της Alphabet.

Αποστολή της Onduo είναι να προσφέρει βοήθεια στα άτομα που πάσχουν από διαβήτη να έχουν υγιή διαβίωση, αναπτύσσοντας ολοκληρωμένες λύσεις που συνδυάζουν συσκευές, λογισμικό, ιατρική και την επαγγελματική φροντίδα προκειμένου να καταστεί δυνατή η απλή και έξυπνη διαχείριση της νόσου.
Υπό την ηγεσία του νεοδιορισθέντος Διευθύνοντος Συμβούλου (Chief Executive Officer), κ. Joshua Riff, M.D., M.B.A., η Onduo θα αξιοποιήσει την εμπειρία της Verily στη μικρογραφική ηλεκτρονική, την αναλυτική επιστήμη (analytics) και την ανάπτυξη λογισμικού, καθώς και την κλινική εξειδίκευση και εμπειρία της Sanofi στην παροχή καινοτόμων θεραπειών στα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη. Ο Δρ. Riff εντάσσεται στο δυναμικό της Onduo προερχόμενος από την Optum, την εταιρεία υπηρεσιών υγείας του Ομίλου UnitedHealth, όπου εργαζόταν ως Senior Vice President για θέματα πρόληψης και ευεξίας.
Λόγω της εμπειρίας μου τόσο ως ιατρού, όσο και συμμετέχοντος σε κορυφαίες πρωτοβουλίες στον τομέα υπηρεσιών υγείας, έχω κατανοήσει το καθημερινό φορτίο των ατόμων που ζουν με τον σακχαρώδη διαβήτη”, δήλωσε ο Δρ. Riff, CEO της Onduo. “Από την παρακολούθηση της πρόσληψης τροφής έως τον έλεγχο των επιπέδων γλυκόζης και την αναζήτηση ιατρικής φροντίδας, οι προκλήσεις που σχετίζονται με τη σωματική και ψυχική ευεξία ενός ατόμου που ζει με διαβήτη είναι ιδιαίτερα δύσκολες. Θέλουμε να αναπτύξουμε λύσεις που θα επιτρέπουν στα άτομα με διαβήτη να εστιάζουν στις δραστηριότητες που αγαπούν και να απολαμβάνουν τη ζωή, προσφέροντάς τους εργαλεία που θα καθιστούν τη διαχείριση του διαβήτη πιο εύκολη”.
Αρχικά η Onduo θα επικεντρωθεί στα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, ειδικότερα στην ανάπτυξη λύσεων που θα μπορούσαν να τα βοηθήσουν να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις για την υγεία τους σε καθημερινή βάση, από τη βελτιωμένη διαχείριση της θεραπευτικής αγωγής έως τη βελτίωση συνηθειών και στόχων.
Στη συνέχεια, η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει την ανάπτυξη λύσεων προκειμένου να συμπεριλάβει τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και τα άτομα που διατρέχουν κίνδυνο να εμφανίσουν διαβήτη, ώστε να αποτραπεί κατά το δυνατό η εμφάνιση της νόσου.
Η αξιοποίηση διαφορετικών μορφών παρεμβάσεων, όπως η υποστήριξη των ατόμων με διαβήτη από βάσεις δεδομένων και συσκευές επιπρόσθετα στην αγωγή τους, είναι δυνατό να συμβάλλει στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της αγωγής, κάτι που είναι σημαντικό για τα ίδια τα άτομα με διαβήτη, τους επαγγελματίες υγείας και τα συστήματα υγείας“, δήλωσε ο κ. Peter Guenter, Executive Vice President, Head, Global Diabetes & Cardiovascular Business Unit, Sanofi.
Η νέα εταιρεία στην οποία έχουν επενδύσει η Sanofi και η Verily θα υιοθετήσει μία προσέγγιση με μεγαλύτερη εστίαση στις υπηρεσίες και θα παρέχει υποστήριξη στους ιατρούς στην προσπάθειά τους να προσφέρουν πιο αποτελεσματική θεραπεία στους ασθενείς τους. Πέρα από την ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών για την αντιμετώπιση του διαβήτη που θα παραμείνει βασικός στόχος για τη Sanofi, θεωρούμε ότι αυτές οι λύσεις που συνδυάζουν καινοτόμες θεραπείες και υπηρεσίες αποτελούν το μέλλον της φροντίδας του σακχαρώδη διαβήτη. Πιστεύουμε ότι με αυτό τον τρόπο θα υποστηρίξουμε τις κοινωνίες να ανταπεξέλθουν στην επιβάρυνση που επιφέρει αυτή η επιδημία“.
Ενώνοντας τις Δυνάμεις μας με τους Ειδικούς
Η Onduo υιοθετεί μία προσέγγιση που εμπλέκει πολλά ενδιαφερόμενα μέρη στην ανάπτυξη προϊόντων για τη διαχείριση του διαβήτη (κοινότητα του διαβήτη, κλινικούς ιατρούς, ασφαλιστικά ταμεία και επαγγελματίες υγείας).
Η Sutter Health στη Νότια Καλιφόρνια και το Allegheny Health Network στη δυτική Πενσυλβάνια συγκαταλέγονται στα πρώτα δίκτυα υγείας που συμπράττουν με τη Verily και την Onduo με στόχο να δοκιμαστεί η πλατφόρμα Onduo με τη συνδρομή επαγγελματιών υγείας και ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 σε πραγματικές συνθήκες κλινικής φροντίδας.
Το μη κερδοσκοπικό δίκτυο της Sutter Health που περιλαμβάνει ιατρούς, νοσοκομεία, εξωτερικά ιατρεία χειρουργικής και άλλων ειδικοτήτων και άλλες ιατρικές υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η κατ’ οίκον φροντίδα και παρηγορητική θεραπεία, ιατρική έρευνα και εκπαίδευση, παρέχει φροντίδα σε πάνω από 3 εκατομμύρια ασθενείς.
Το Allegheny Health Network είναι ένα ακαδημαϊκό σύστημα υγείας που αποτελείται από οκτώ νοσοκομεία, εξωτερικά ιατρεία χειρουργικής, περίπτερα υγείας και ευεξίας, ένα ερευνητικό ινστιτούτο και απασχολεί πάνω από 1.100 ιατρούς. Η εταιρεία Premier Medical Associates, που ανήκει στο Allegheny Health Network, αποτελεί το μεγαλύτερο ιατρικό κέντρο διαφορετικών ειδικοτήτων στην ευρύτερη περιοχή του Πίτσμπουργκ.
Πρόκειται για μια πρωτοποριακή συνεργασία που απλώνεται σε όλο το φάσμα του τομέα της υγείας και εκμεταλλεύεται την ευρεία και διατμηματική εξειδίκευση, γεγονός που μας προσφέρει μοναδικές δυνατότητες για τη δημιουργία εργαλείων και λύσεων που θα μπορούσαν να έχουν θετικό κλινικό αποτέλεσμα“, δήλωσε η κ. Jessica Mega, M.D., M.P.H., Chief Medical Officer της Verily. “Στόχος μας είναι να προσφέρουμε πληροφόρηση στους παρόχους υπηρεσιών υγείας ώστε να συνδέσουμε την «πραγματική ζωή» με την κλινική πρακτική και να βοηθήσουμε τα άτομα με διαβήτη να τον διαχειρίζονται καλύτερα σε καθημερινή βάση. Η συνεργασία με δίκτυα υγείας όπως οι Sutter Health και Allegheny Health, θα βοηθήσουν ώστε να πραγματοποιήσουμε αυτό το όραμα“.
Επιπρόσθετα, η Onduo συζητά με συλλόγους ασθενών, όπως η οργάνωση Taking Control of Your Diabetes (TCOYD), με στόχο τη συμβολή τους στο σχεδιασμό μελλοντικών προϊόντων.
Με την Onduo, η Sanofi και η Verily δημιουργούν μία καινοτόμα και σημαντική πλατφόρμα για τη διαχείριση του διαβήτη“, δήλωσε ο κ. Steven V. Edelman, M.D., Founder and Director, TCOYD. “Η Onduo είναι μια εταιρεία που εστιάζει στη βελτίωση του θεραπευτικού στόχου μέσα από την συνεργασία τεχνολογίας και ιατρικής. Οι λύσεις της Onduo που βασίζονται σε πληροφορίες εναρμονίζονται με την αποστολή της TCOYD να συμβάλλει στην ενδυνάμωση των ατόμων με διαβήτη και των οικείων τους, προκειμένου να πετύχουν αποτελεσματικό και εύκολο έλεγχο του διαβήτη. Χαιρετίζουμε και υποστηρίζουμε τις προσπάθειες της Onduo και αναμένουμε με ανυπομονησία τα αποτελέσματα“.
Σχετικά με τον Σακχαρώδη Διαβήτη
Ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί μία χρόνια νόσο που χαρακτηρίζεται από αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα εξαιτίας της αναποτελεσματικής ή ανεπαρκούς παραγωγής ινσουλίνης.
Το 2014 υπολογίστηκε ότι 422 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από τη νόσο παγκοσμίως. Η νόσος κατατάσσεται σε δύο βασικές υποκατηγορίες, στον διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2. Ο διαβήτης τύπου 1 είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα που εμφανίζεται όταν το πάγκρεας σταματά να παράγει ινσουλίνη και απαιτείται η καθημερινή χορήγηση ινσουλίνης για την ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.
Ο διαβήτης τύπου 2 είναι μια μεταβολική διαταραχή κατά την οποία το σώμα παράγει μεν ινσουλίνη, αλλά δεν είναι σε θέση να την αξιοποιήσει αποτελεσματικά. Με την πάροδο του χρόνου, η νόσος ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρές ή απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται βλάβες στην καρδιά, τα μάτια, τους νεφρούς και τα νεύρα. Η έρευνα δείχνει ότι το προτεινόμενο σχήμα αυτοδιαχείρισης της νόσου για άτομα με διαβήτη τύπου 2 με από του στόματος θεραπευτική αγωγή απαιτεί τουλάχιστον δύο ώρες ημερησίως. Έχει υπολογιστεί ότι η παγκόσμια οικονομική επιβάρυνση από τον διαβήτη ανέρχεται σε 827 δισεκατομμύρια δολάρια.
Πηγή: http://www.onmed.gr/

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα