Σερβίρετε με μπρόκολα στον ατμό και λίγο μακρύκοκκο καφέ ρύζι ανακατεμένο με φρέσκα κρεμμυδάκια!
Ανά μερίδα: Θερμίδες: 194, Γ.Φ. 0, Πρωτεΐνες 33.6 g, Υδατάνθρακες 0.2 g, Λίπος 6.5 g (από τα οποία κορεσμένα τα 3.2 g), Ίνες 0.1 g
Χρήσιμες Πληροφορίες
Μερίδες: 4
Απαιτούμενος χρόνος: 30′
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
Κόστος: 3/5
Υλικά
1 κ.σ. βούτυρο, μαλακωμένο
½ κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. πιπεριά τσίλι, τριμμένη (προαιρετική)
1/2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1/4 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
3/4 κ.γ. αλάτι χαμηλό σε νάτριο, χωρισμένο
4 (200 γρ.) φιλέτα τσιπούρας ή άλλου λευκόσαρκου ψαριού
1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
Ελαιόλαδο για λάδωμα
Φέτες λεμονιού (προαιρετικό)
Εκτέλεση
1. Αναμίξτε τα πρώτα 6 συστατικά σε ένα μπολ. Προσθέστε 1/4 κ.γ. αλάτι και ανακατέψτε. Σκεπάστε το και βάλτε στο ψυγείο.
2. Ζεστάνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Πασπαλίστε και τις δύο πλευρές του ψαριού με την υπόλοιπη 1/2 κ.γ. αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Λαδώστε το τηγάνι με ελαιόλαδο. Βάλτε το ψάρι στο τηγάνι. Τηγανίστε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι το ψάρι να διαλύεται εύκολα αν το δοκιμάσετε με ένα πηρούνι, ή μέχρι να έχει ψηθεί κατά την προτίμησή σας.
3. Βάλτε ένα φιλέτο στο καθένα από 4 πιάτα και προσθέστε 1 1/2 κ.γ. του μίγματος βουτύρου. Σερβίρετε με φέτες λεμονιού, αν θέλετε.
Σχετικά άρθρα
Pancakes με 4 υλικά και χαμηλούς υδατάνθρακες!
Όλοι μας έχουμε λιγουρευτεί αυτά τα υπέροχα pancakes που μας δείχνουν οι celebrity και οι φίλοι μας στο…
Σαλάτα με σπανάκι και κάστανα
Μια σαλάτα δροσιστική και πολύ θρεπτική, με το αγαπημένο μας λαχανικό της εποχής! Χρήσιμες Πληροφορίες Μερίδες: 4 Απαιτούμενος…
Ζυμαρικά με μελιτζάνα και αγκινάρα
Ελαφριά και νόστιμη συνταγή, κατάλληλη και για νηστεία. Χρήσιμες Πληροφορίες Μερίδες: 4 Απαιτούμενος Χρόνος: 40′ Βαθμός δυσκολίας: 1/5…
Βινεγκρέτ με σύκα
Μια πεντανόστιμη συνταγή για βινεγκρέτ με σύκα για να συνοδεύσετε τις σαλάτες σας! Ανά μερίδα: Θερμίδες: 77, Γ.Φ.…