Αναλώσιμα Διαβήτη: Ποσότητες και Ποσοστά Συμμετοχής

Οδηγίες ΕΟΠΥΥ – Αναλώσιμα Διαβήτη

Ποσότητες που δικαιολογούνται από τον ΕΟΠΥΥ ανάλογα με τον τύπο του σακχ. διαβήτη (σ. 6/32, 19672 και έγγραφο 22473/ 1-7-2013 του ΕΟΠΥΥ):

Για τους πάσχοντες από ΣΔ που αντιμετωπίζονται μόνο με διαιτητική αγωγή, χορηγούνται ως 50 ταινίες μέτρησης σακχάρου στο αίμα / τρίμηνο και ως 100 σκαριφιστήρες το έτος – ποσοστό συμμετοχής 25% για τις ταινίες, 25% για τους σκαριφιστήρες.
Για τους πάσχοντες από ΣΔ που αντιμετωπίζονται με αντιδιαβητικά δισκία, χορηγούνται έως 50 ταινίες μέτρησης / δίμηνο και ως 200 σκαριφιστήρες το έτος – ποσοστό συμμετοχής 0% για τις ταινίες, 25% για τους σκαριφιστήρες.
Για τους ινσουλινοθεραπευόμενους ασθενείς με ΣΔ τύπου 2, χορηγούνται ως 100 ταινίες μέτρησης / μήνα, ως 50 σκαριφιστήρες / μήνα, 50 βελόνες ινσουλίνης / μήνα και ως 30 ταινίες μέτρησης κετονών στο αίμα ανά έτος – ποσοστό συμμετοχής 0% για τις ταινίες, 25% για τους σκαριφιστήρες και τις ταινίες κετονών και 0% για τις βελόνες.
Για τους ινσουλινοεξαρτώμενους ασθενείς με ΣΔ τύπου 1 χορηγούνται ως 200 ταινίες μέτρησης / μήνα, ως 150 σκαριφιστήρες / μήνα, ως 100 βελόνες / μήνα και ως 50 ταινίες μέτρησης κετονών στο αίμα ανά έτος – ποσοστό συμμετοχής για όλα 0%.
Για τους πάσχοντες από ΣΔ που κάνουν χρήση Αντλίας συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης, χορηγούνται ως 200 ταινίες μέτρησης σακχάρου / μήνα και ως 200 σκαριφιστήρες το μήνα και 100 βελόνες για χορήγηση ινσουλίνης με πένα / εξάμηνο (σε περίπτωση εμπλοκής αντλίας ή πρόσθετης δόσης).
(η αντλία χορήγησης ινσουλίνης χορηγείται με κάλυψη της δαπάνης 100% μετά από έγκριση του ΑΥΣ) – ποσοστό συμμετοχής για όλα 0%.
Σε διαβήτη κύησης, χορηγούνται ως 150 ταινίες μέτρησης σακχάρου / μήνα, 150 σκαριφιστήρες και ως 150 βελόνες / μήνα – ποσοστό συμμετοχής για όλα 25% εκτός από τις βελόνες με 0%.
Σε περίπτωση που απαιτούνται επιπλέον ποσότητες από τις ανωτέρω ορισθείσες, θα πρέπει να προσκομίζεται απαραίτητα αιτιολογημένη γνωμάτευση του θεράποντος ιατρού, όπου θα αναφέρεται η ανάγκη για την πρόσθετη αιτούμενη ποσότητα.

Διαβητικά Υποδήματα (σ. 16/32, 19682)

Στους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη χορηγούνται τα κατωτέρω είδη:
α/α ΕΙΔΟΣ ΑΠΟΔΟΤΕΟ ΠΟΣΟ € ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

  • Θεραπευτικά υποδήματα διαβήτη με ένθετα πέλματα, ανά ζεύγος. 115,20 Κάθε δύο χρόνια (δύο ζεύγη τη φορά)
  • Πέλμα εξατομικευμένο, ανά τεμάχιο. 34,00 Κάθε χρόνο
  • Θεραπευτικά υποδήματα διαβήτη – Εξατομικευμένα κατόπιν γύψινου Προπλάσματος, ανά ζεύγος 330,00 Κάθε δύο χρόνια
  • Μπότα αποφόρτισης (aircast) ανά τεμάχιο 69,00 Δεν αντικαθίστανται
  • Υπόδημα αποφόρτισης (half shoes) ανά τεμάχιο 38,00 Δεν αντικαθίστανται
  • Εξατομικευμένος νάρθηκας (cast) ανά τεμάχιο 261,00 Δεν αντικαθίστανται
  • Προθέσεις δακτύλων επί ειδικών ενδείξεων.

Πηγή: http://www.spikar.gr/

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Δωρεάν νομική υποστήριξη σε ΑμεΑ
Περισσότερα

Δωρεάν νομική υποστήριξη σε ΑμεΑ: Διάθεση δικηγόρου, δικαστικού επιμελητή συμβολαιογράφου

Δωρεάν νομική υποστήριξη σε ΑμεΑ: Διάθεση δικηγόρου, δικαστικού επιμελητή συμβολαιογράφου, σε υποθέσεις ποινικού, αστικού και εμπορικού δικαίου. Επεκτάθηκε…
diabetes kit
Περισσότερα

«Δωρεάν» ταινίες για διαβητικούς αλλά με …συμμετοχή!

Συμμετοχή 25% για τα αναλώσιμα θα πληρώνουν οι διαβητικοί σύμφωνα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής καθώς οι ασφαλισμένοι θα κληθούν να πληρώσουν τελικά τη διαφορά που προκύπτει από την μείωση της τιμής τους που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ.