Μπορεί ένας διαβητικός να κάνει τατουάζ; Οδηγός και συμβουλές για μια καλύτερη εμπειρία!

τατουάζ, διαβήτης, τύπου 1, τύπου 2, βελόνα, diabetes

Για κάποιους φιλοσοφία ζωής, για άλλους μια στιγμή τρέλας, για άλλους ένας τρόπος να κρατήσουν στο σώμα τους – πέρα από το μυαλό τους – μια ανάμνηση. Το τατουάζ χαρακτηρίστηκε κάποτε μόδα χωρίς απαραίτητα να είναι. Μόδα ήταν το να ανοίγουν τατουατζίδικα και το να ασχολείται ο κόσμος με αυτό. Το τατουάζ προϋπήρχε και αποτελούσε ανέκαθεν έναν ιδιοφυή τρόπο έκφρασης. Ιδιοφυή τουλάχιστον για όσους δεν χτύπησαν κάτι ανορθόγραφο στο σώμα τους.
Το τατουάζ είναι μια δημοφιλής μορφή τέχνης του σώματος, που περιλαμβάνει τη χρήση βελόνας για να μπει μελάνι κάτω από το δέρμα και να σχηματίσει μια εικόνα, ένα σχέδιο ή ένα μοτίβο.
Θεωρήσαμε σωστό, μιας και πολλοί διαβητικοί θέλουν να “χτυπήσουν” το πρώτο τους τατουάζ και μας ρωτάνε συνεχώς ποιες είναι οι συμβουλές που έχουμε να δώσουμε, να φτιάξουμε το δικό μας κείμενο, με μερικές συμβουλές για το πως να χειριστεί ο πάσχων το σάκχαρο του την (αρκετή) ώρα που κρατάει η διαδικασία, αλλά και κατά την αποθεραπεία.
Μπορεί ένας διαβητικός να κάνει ένα τατουάζ;
Φυσικά και μπορεί! Όπως λέμε πάντα, οι διαβητικοί μπορούν να κάνουν ό, τι μπορεί να κάνει ένας υγιής άνθρωπος – χρειαζόμαστε μόνο λίγη προετοιμασία και είναι το ίδιο με το να κάνεις ένα τατουάζ. Εχοντας πεί αυτό, θα πρέπει να φροντίσετε ήδη τους “αριθμούς” σας λίγες εβδομάδες πριν από το ραντεβού σας για τατουάζ – ίσως δεν είναι καιρός να ξεκινήσετε αυτή τη νέα δίαιτα που σκεφτόσασταν ή να δοκιμάσετε ένα νέο βασικό ρυθμό. Απλά βεβαιωθείτε ότι το σάκχαρο του αίματός σας είναι πάνω-κάτω σταθερό και ότι γνωρίζετε πώς θα αντιδράσει στο σωματικό άγχος.
Την ημέρα του ραντεβού αρχίζουμε πάντα με ένα μεγάλο πρωινό – όπως θα έπρεπε να κάνει ο καθένας! Το σώμα σας θα χρειαστεί πολλή ενέργεια, οπότε φάτε κάτι που θα κρατήσει το σάκχαρο στο αίμα σταθερό για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν θα το προκαλέσει να κάνε ξέσπασμα, όπως τα προϊόντα δημητριακών ολικής αλέσεως. Θα πρέπει επίσης να πιείτε πολύ νερό για να διατηρήσετε το σώμα σας ενυδατωμένο.
Ξεκινώντας
Ως διαβητικοί πρέπει να χρησιμοποιούμε βελόνες για να “τσιμπάμε” το δέρμα μας, σωστά; Ναι, σωστά – αλλά το τατουάζ το φέρνει αυτό σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Δεν πρέπει ποτέ να υποτιμάτε πόσο αγχωτικό είναι για το σώμα σας να ανοίγονται πολλές πληγές σε αρκετές ώρες – και ένα τατουάζ δεν είναι ουσιαστικά τίποτα άλλο από μια πληγή. Ποτέ δεν ξεκινάμε το τατουάζ με σάκχαρο στο αίμα κάτω από 200 mg / dl, γιατί θα πέσει ούτως ή άλλως.
Ξεκινώντας με τους ίδιους αριθμούς όπως όταν κάνετε αθλητισμό, είναι ένα καλό σημείο αναφοράς. Φέρτε αρκετό φαγητό και γλυκά για υπογλυκαιμία που μπορεί να συμβεί, αλλά είναι καλύτερα να βεβαιωθείτε ότι δεν θα συμβεί. Επομένως, ελέγχετε τακτικά το σάκχαρό σας, τουλάχιστον κάθε 30 λεπτά, και κάνετε αρκετά διαλείμματα για να φάτε και να πιείτε. Πάντα να λέτε στους ειδικούς που κάνουν το σχέδιο από πριν ότι είστε διαβητικός και μπορεί να πάρει λίγο περισσότερο χρόνο. Ποτέ δεν θα απορριφθείτε σε ένα μαγαζί λόγω διαβήτη, αλλά αν σας απορρίψουν, αυτό δεν είναι το σωστό μέρος ούτως ή άλλως. Απλά πείτε τους ότι γνωρίζετε πολύ καλά την ασθένεια και το σώμα σας και ότι ξέρετε τι να κάνετε.
Τοποθέτηση
Μόνιμη τέχνη σώματος μπορεί να εφαρμοστεί σε σχεδόν κάθε μέρος του σώματος.
Για τα άτομα με διαβήτη, υπάρχουν ορισμένοι τομείς που θα πρέπει να αποφεύγονται συμπεριλαμβανομένων εκείνων με κακή κυκλοφορία, όπως:

  • Οπίσθια
  • Κνήμη
  • Αστράγαλος
  • Πέλμα
  • Συνήθεις θέσεις ένεσης ινσουλίνης όπως τα χέρια, η κοιλιά και οι μηροί.

Τα τατουάζ σε αυτά τα μέρη συνήθως χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να θεραπευτούν, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές (π.χ. μόλυνση).
Ποιότητα του ειδικού στην τέχνη
Πριν προχωρήσετε με το τατουάζ σας, βεβαιωθείτε ότι το στούντιο που έχετε που έχετε κατά νου για το τατουάζ είναι αδειοδοτημένο ή διαπιστευμένο.
Για να μειώσετε τον κίνδυνο τυχόν προβλημάτων που προκύπτουν από την εφαρμογή τατουάζ, θα πρέπει επίσης να προσπαθήσετε να διερευνήσετε τη φήμη της εταιρείας και τις πρακτικές υγιεινής και ασφάλειας.
Φροντίδα του τατουάζ
Έτσι λοιπόν, επιζήσατε τη διαδικασία του τατουάζ και αισθάνεστε υπέροχα με το νέο κομμάτι τέχνης κάτω από το δέρμα σας – συγχαρητήρια! Αλλά τώρα το πιο σημαντικό μέρος ξεκινάει: Η μετέπειτα φροντίδα. Τις πρώτες μέρες και εβδομάδες θα πρέπει πραγματικά να φροντίσετε το νέο σας τατουάζ, ώστε να φαίνεται ακόμα καλό σε λίγα χρόνια. Ο “τατουατζής” σας θα σας δώσει οδηγίες σχετικά με τη μετέπειτα φροντίδα, αλλά τα βασικά είναι ότι δεν το “βλέπει” ήλιος, δεν κολυμπάτε, δεν πάτε σε σάουνα και δεν τραβάτε το χαλαρό δέρμα για τουλάχιστον 6 εβδομάδες.
Χρησιμοποιείτε κρέμα (Panthenols After Tattoo Skin Care Cream) 2-3 φορές την ημέρα κατά τις πρώτες δύο εβδομάδες για να κρατήσει το τατουάζ ενυδατωμένο, τότε απλά συνεχίζετε με κανονική λοσιόν σώματος και το καλοκαίρι, φυσικά, αντηλιακό. Μετά από περίπου 2 μήνες θα πρέπει να επισκεφθείτε ξανά τον καλλιτέχνη του τατουάζ σας για να ελέγξετε αν έχει θεραπευτεί σωστά και ίσως να πάρετε ένα touchup.
 
Ελπίζουμε αυτές οι συμβουλές να σας βοηθήσουν να κάνετε τατουάζ ως διαβητικός. Απολάυστε την τέχνη! Στείλτε μας τις δικές σας φωτογραφίες με τατουάζ και θα ανέβουν σε ποστ στη σελίδα μας!

Total
1
Shares
Σχετικά άρθρα
Επίπεδα νηστικής γλυκόζης, περιφέρεια μέσης και ηλικία κατά τη στιγμή της διάγνωσης, αποτελούν παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση επιπλοκών του διαβήτη
Περισσότερα

Επίπεδα νηστικής γλυκόζης, περιφέρεια μέσης και ηλικία κατά τη στιγμή της διάγνωσης, αποτελούν παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση επιπλοκών του διαβήτη

Τα επίπεδα της νηστικής γλυκόζης, η περιφέρεια της μέσης και η ηλικία του ατόμου τη στιγμή της διάγνωσης…
Τα 5+1 απαραίτητα καλλυντικά που χρειάζεται μια γυναίκα με Διαβήτη για πραγματικά χαλαρές διακοπές
Περισσότερα

Τα 5+1 απαραίτητα καλλυντικά που χρειάζεται μια γυναίκα με Διαβήτη για πραγματικά χαλαρές διακοπές

Η σωστή περιποίηση και η αυτοφροντίδα αποτελούν περισσότερο ανάγκη παράπολυτέλεια για τις γυναίκες που πάσχουν από Διαβήτη. Μπορεί…
Διευρύνονται τα δικαιώματα των ατόμων με διαβήτη στον δημόσιο τομέα - για άλλη μια φορά δεν υπάρχει μέριμνα για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους
Περισσότερα

Διευρύνονται τα δικαιώματα των ατόμων με διαβήτη στον δημόσιο τομέα – για άλλη μια φορά δεν υπάρχει μέριμνα για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα

Ειδική άδεια έξι ημερών για τους υπαλλήλους του δημοσίου που έχουν παιδιά με αναπηρία 50% και άνω, συμπεριλαμβανομένων…