Γεμιστά με φαγόπυρο και φρέσκα αρωματικά

Συνταγή Γεμιστά με φαγόπυρο και φρέσκα αρωματικά

Χρήσιμες πληροφορίες
Μερίδες: 6
Θερμίδες: 1 γεμιστή ντομάτα: 210 Θερμίδες / 1 γεμιστή πιπεριά: 200 Θερμίδες
Απαιτούμενος χρόνος: 120′
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
Κόστος: 2/5
Υλικά

  • 4 ντομάτες
  • 4 πιπεριές
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 πατάτες
  • 1/4 της κούπας ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

  • 2 κούπες φαγόπυρο
  • Πολτό από τις 4 ντομάτες
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 1 κλωναράκι φρέσκια ρίγανη
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
  • 3 κλωναράκια μαϊντανό
  • 2 φυλλαράκια φασκόμηλο
  • 1 κούπα νερό
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες, τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι.
  • Πολτοποιούμε το εσωτερικό από τις ντομάτες, κόβουμε σε μικρά κομματάκια το εσωτερικό από τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι.
  • Καθαρίζουμε και τρίβουμε 2 κρεμμύδια.
  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε το φαγόπυρο, τον πολτό από τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και το εσωτερικό από τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε τα φρέσκα αρωματικά, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Αλατίζουμε το εσωτερικό απο τα λαχανικά μας και τα γεμίζουμε με το φαγόπυρο. Βάζουμε περίπου 2 κουταλιές σε κάθε ντομάτα και πιπεριά, ενώ 1 κουταλιά στα κολοκυθάκια και στο κρεμμύδι. Δεν γεμίζουμε τα λαχανικά μέχρι πάνω αφήνουμε ένα περιθώριο 1 εκατοστού.
  • Σκεπάζουμε τα λαχανικά με τα καπάκια τους.
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε φέτες και τις βάζουμε ανάμεσα και γύρω από τα λαχανικά.
  • Προσθέτουμε νερό και ελαιόλαδο στο ταψί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

Υπολογίσαμε ότι μια κούπα φαγόπυρο γεμίζει 4 μεγάλες ντομάτες, 4 πιπεριές, 2 κολοκυθάκια και ένα κρεμμύδι. Με την ίδια διαδικασία μπορούμε να το φτιάξουμε και με πλιγούρι ή κριθάρι!
Πηγή: www.enter2life.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα