Χρήσιμες πληροφορίες
Μερίδες: 6
Θερμίδες: 1 γεμιστή ντομάτα: 210 Θερμίδες / 1 γεμιστή πιπεριά: 200 Θερμίδες
Απαιτούμενος χρόνος: 120′
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
Κόστος: 2/5
Υλικά
- 4 ντομάτες
- 4 πιπεριές
- 2 κολοκυθάκια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 πατάτες
- 1/4 της κούπας ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
- 2 κούπες φαγόπυρο
- Πολτό από τις 4 ντομάτες
- 2 κρεμμύδια
- 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- 1 κλωναράκι φρέσκια ρίγανη
- 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
- 3 κλωναράκια μαϊντανό
- 2 φυλλαράκια φασκόμηλο
- 1 κούπα νερό
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- Αλάτι, Πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες, τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι.
- Πολτοποιούμε το εσωτερικό από τις ντομάτες, κόβουμε σε μικρά κομματάκια το εσωτερικό από τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι.
- Καθαρίζουμε και τρίβουμε 2 κρεμμύδια.
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε το φαγόπυρο, τον πολτό από τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και το εσωτερικό από τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε τα φρέσκα αρωματικά, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Αλατίζουμε το εσωτερικό απο τα λαχανικά μας και τα γεμίζουμε με το φαγόπυρο. Βάζουμε περίπου 2 κουταλιές σε κάθε ντομάτα και πιπεριά, ενώ 1 κουταλιά στα κολοκυθάκια και στο κρεμμύδι. Δεν γεμίζουμε τα λαχανικά μέχρι πάνω αφήνουμε ένα περιθώριο 1 εκατοστού.
- Σκεπάζουμε τα λαχανικά με τα καπάκια τους.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε φέτες και τις βάζουμε ανάμεσα και γύρω από τα λαχανικά.
- Προσθέτουμε νερό και ελαιόλαδο στο ταψί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Υπολογίσαμε ότι μια κούπα φαγόπυρο γεμίζει 4 μεγάλες ντομάτες, 4 πιπεριές, 2 κολοκυθάκια και ένα κρεμμύδι. Με την ίδια διαδικασία μπορούμε να το φτιάξουμε και με πλιγούρι ή κριθάρι!
Πηγή: www.enter2life.gr