Σιμιγδαλένιος Χαλβάς με σάλτσα Σοκολάτας Stevia

Σιμιγδαλένιος Χαλβάς με σάλτσα Σοκολάτας Stevia

Χρήσιμες πληροφορίες
Μερίδες: 6
Απαιτούμενος χρόνος: 90′
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
Κόστος: 2/5
Υλικά

  • 120γρ.ηλιέλαιο
  • 100γρ.σιμιγδάλι χοντρό
  • 100γρ.σιμιγδάλι ψιλό
  • 28γρ stevia
  • 850γρ. νερό
  • 5τμχ. ξύλο κανέλας

Υλικά για Σάλτσα Σοκολάτας

  • 225γρ. κρέμα γάλακτος
  • 125γρ. κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη Valrhona

Εκτέλεση

  • Για να παρασκευάσουμε το σιρόπι, βράζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη stevia και τα ξύλα κανέλας.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάζουμε το ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει.
  • Αφού κάψει το ηλιέλαιο, προσθέτουμε το ψιλό και το χοντρό σιμιγδάλι και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνέχεια έως ότου καβουρδιστεί.
  • Αφού καβουρδιστεί το σιμιγδάλι, προσθέτουμε σταδιακά, χρησιμοποιώντας μια βαθιά κουτάλα, το σιρόπι που έχουμε ήδη ετοιμάσει.
  • Αφού προσθέσουμε όλο το σιρόπι, αδειάζουμε το χαλβά σε φόρμα της αρεσκείας μας και τον αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος να κρυώσει.
  • Όταν κρυώσει, τον ξεφορμάρουμε, τον περιχύνουμε με τη σάλτσα σοκολάτας που έχουμε ήδη ετοιμάσει και σερβίρουμε

Παρασκευή για Σάλτσα Σοκολάτας

  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων
  • Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την προσθέτουμε στη λιωμένη κουβερτούρα σε 2 δόσεις, ανακατεύοντας με σπάτουλα

Χρήσιμες Συμβουλές

  • Για να καταλάβουμε ότι έχει καβουρδιστεί σωστά το σιμιγδάλι, πρέπει να έχει αποκτήσει σκούρο καφέ χρώμα
  • Μπορούμε να προσθέσουμε οποιοδήποτε ψιλοκομμένο ξηρό καρπό ή ξηρό φρούτο επιθυμούμε (περίπου 120γρ. για αυτή τη συνταγή)
  • Εάν δεν καταναλώσουμε την ίδια ημέρα το χαλβά, για την καλύτερη διατήρησή του, θα πρέπει να τον τυλίξουμε με μεμβράνη

Πηγή: athinorama.gr/umami 

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα