Χρήσιμες πληροφορίες
Μερίδες: 6
Απαιτούμενος χρόνος: 90′
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
Κόστος: 2/5
Υλικά
- 120γρ.ηλιέλαιο
- 100γρ.σιμιγδάλι χοντρό
- 100γρ.σιμιγδάλι ψιλό
- 28γρ stevia
- 850γρ. νερό
- 5τμχ. ξύλο κανέλας
Υλικά για Σάλτσα Σοκολάτας
- 225γρ. κρέμα γάλακτος
- 125γρ. κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη Valrhona
Εκτέλεση
- Για να παρασκευάσουμε το σιρόπι, βράζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη stevia και τα ξύλα κανέλας.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάζουμε το ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει.
- Αφού κάψει το ηλιέλαιο, προσθέτουμε το ψιλό και το χοντρό σιμιγδάλι και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνέχεια έως ότου καβουρδιστεί.
- Αφού καβουρδιστεί το σιμιγδάλι, προσθέτουμε σταδιακά, χρησιμοποιώντας μια βαθιά κουτάλα, το σιρόπι που έχουμε ήδη ετοιμάσει.
- Αφού προσθέσουμε όλο το σιρόπι, αδειάζουμε το χαλβά σε φόρμα της αρεσκείας μας και τον αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος να κρυώσει.
- Όταν κρυώσει, τον ξεφορμάρουμε, τον περιχύνουμε με τη σάλτσα σοκολάτας που έχουμε ήδη ετοιμάσει και σερβίρουμε
Παρασκευή για Σάλτσα Σοκολάτας
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων
- Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την προσθέτουμε στη λιωμένη κουβερτούρα σε 2 δόσεις, ανακατεύοντας με σπάτουλα
Χρήσιμες Συμβουλές
- Για να καταλάβουμε ότι έχει καβουρδιστεί σωστά το σιμιγδάλι, πρέπει να έχει αποκτήσει σκούρο καφέ χρώμα
- Μπορούμε να προσθέσουμε οποιοδήποτε ψιλοκομμένο ξηρό καρπό ή ξηρό φρούτο επιθυμούμε (περίπου 120γρ. για αυτή τη συνταγή)
- Εάν δεν καταναλώσουμε την ίδια ημέρα το χαλβά, για την καλύτερη διατήρησή του, θα πρέπει να τον τυλίξουμε με μεμβράνη
Πηγή: athinorama.gr/umami