Ταξιδεύοντας στη χώρα του διαβήτη

Ο διαβήτης όταν πρωτοεμφανίζεται στη ζωή ενός παιδιού, αποτελεί για ολόκληρη την οικογένεια ένα αναπάντεχο ταξίδι. Η “χώρα” του διαβήτη είναι άγνωστη και φαντάζει τρομακτική και απειλητική. 
Gika-travelling diabetes
Gika-travelling diabetes

Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε για τον χειρισμό του διαβήτη
Ελίνα Γ. Γκίκα

Εικονογράφηση: Λιάνα Δενεζάκη
Άγκυρα, 2008
214 σελ.

Ο διαβήτης όταν πρωτοεμφανίζεται στη ζωή ενός παιδιού, αποτελεί για ολόκληρη την οικογένεια ένα αναπάντεχο ταξίδι.
Η “χώρα” του διαβήτη είναι άγνωστη και φαντάζει τρομακτική και απειλητική. Το ταξίδι σε αυτή είναι μακρύ, γεμάτο αγωνία και ανησυχία. Η σωστή εκπαίδευση και γνώση είναι το “διαβατήριο” για ένα ταξίδι απάνεμο, ακύμαντο, ειρηνικό και ασφαλές.
Το βιβλίο αυτό φιλοδοξεί να παράσχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες (ιατρικές, ψυχολογικές, διατροφικές) σε παιδιά και γονείς, ώστε να ξεκινήσουν το ταξίδι με αυτοπεποίθηση και γνώση και να ζήσουν με τον διαβήτη τους με υπευθυνότητα και αισιοδοξία.

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα

«Έξυπνα» νανοϋλικά θα θεραπεύουν καρδιαγγειακά, καρκίνο και διαβήτη

Με τη χρήση «έξυπνων» νανοϋλικών θα μπορούν μελλοντικά να αντιμετωπίζονται οι καρδιαγγειακές νόσοι, ο διαβήτης, ο καρκίνος και οι νευροεκφυλιστικές παθήσεις, χάρη στις εφαρμογές της νανοτεχνολογίας στην ιατρική.

Η ινσουλίνη στη θεραπεία του σακχαρώδη διαβήτη

Ο κύριος λόγος ύπαρξης αυτού του βιβλίου είναι να κάνει τη θεραπεία με ινσουλίνη οικεία, απλή και εύκολη. Είναι γνωστό πως ο φόβος της θεραπείας με ινσουλίνη αντανακλά κατά ένα μεγάλο μέρος την άγνοια και την ελλιπή εκπαίδευση των γιατρών.