Εγκρίθηκε και το G6 της Dexcom στην Ευρώπη για χρήση από γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Εγκρίθηκε και το G6 της Dexcom στην Ευρώπη για τις γυναίκες στη διάρκεια της εγκυμοσύνης
Εγκρίθηκε και το G6 της Dexcom στην Ευρώπη για τις γυναίκες στη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Εγκρίθηκε στην Ευρώπη και το σύστημα συνεχούς καταγραφής γλυκόζης (CGM) G6 της Dexcom για χρήση από γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η επίσημη αυτή έγκριση ισχύει από την άνοιξη του 2020 και θα αφορά γυναίκες με διαβήτη τύπου 1, 2, ή διαβήτη κύησης. Το G6 έχει ήδη εγκριθεί για άτομα με διαβήτη άνω των 2 ετών. Υπενθυμίζουμε ότι το Freestyle Libre έχει εγκριθεί για χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης από το 2017.
Τα CGMS μπορούν να βοηθήσουν στην παρακολούθηση των τάσεων της γλυκόζης του αίματος, κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις έγκυες γυναίκες και τα μωρά τους.
Με την έκκριση των διαφόρων ορμονών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, υπάρχει περίπτωση η ινσουλίνη να μην μπορεί να δράσει όπως συνήθως με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος τα επίπεδα του σακχάρου της γυναίκας να βγαίνουν εκτός των επιθυμητών ορίων. Έτσι το σάκχαρο ανεβαίνει σε υψηλότερα επίπεδα που μπορεί να επιφέρουν προβλήματα στην υγεία της μητέρας και του μωρού.
Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες που εξέδωσε η ADA για το 2019, συστήνεται οι έγκυες που πάσχουν από διαβήτη τύπου 1, 2 ή διαβήτη κύησης να διατηρούν καλό έλεγχο του σακχάρου τους φροντίζοντας να βρίσκονται εντός των ορίων 63-140 mg/dl. Το σύστημα συνεχούς καταγραφής γλυκόζης επιτρέπει στους ανθρώπους με διαβήτη να μοιράζονται τα δεδομένα με την ιατρική ομάδα που τους παρακολουθεί ώστε να μπορούν να θέτουν κατάλληλους στόχους σχετικά με το χρόνο εντός των ορίων και να βελτιώσουν τη διαχείριση της ασθένειας μειώνοντας τα περιστατικά υπογλυκαιμίας και υπεργλυκαιμίας.
Πηγή: Diatribe

Total
8
Shares
Σχετικά άρθρα