Φρέσκος σολομός με λαχανικά

solomos_0
solomos_0

Μια νόστιμη, υγιεινή συνταγή από τη χώρα των Βάσκων!
Ο σολομός είναι μια πολύτιμη τροφή με μεγάλη διατροφική αξία που περιέχει σε σημαντικές ποσότητες βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και φυσικά τα πολύτιμα και απαραίτητα ω-3 λιπαρά οξέα.
Χρήσιμες Πληροφορίες
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 414 / μερίδα
Υδατάνθρακες: 29g / μερίδα
Απαιτούμενος Χρόνος: 35′
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Κόστος: 4/5
Υλικά

  • 3 πιπεριές (1 κίτρινη, 1 κόκκινη, 1 πράσινη) χωρίς τα σπόρια κομμένες σε λωρίδες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 400γρ πατάτες baby (αν θέλετε με τη φλούδα τους, αφού τις έχετε τρίψει και πλύνει πολύ καλά), κομμένες στη μέση
  • 400 γρ ψιλοκομμένες ντομάτες
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι αποξηραμένο
  • 4 φιλέτα σολομού
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
1. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτετε τις κομμένες χρωματιστές πιπεριές σε λωρίδες, το κρεμμύδι και τις πατάτες. Ανακατεύετε συνέχεια, για 5-8 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια, προσθέστε την πάπρικα, το σκόρδο, το θυμάρι και τις ντομάτες.
2. Όταν πάρουν βράση, σκεπάστε με ένα καπάκι και χαμηλώστε τη φωτιά. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν για ακόμα 12 λεπτά. Προσθέστε λίγο νερό αν χρειαστεί .
3. Bάλτε τα φιλέτα σολομού από πάνω, με την πλευρά της πέτσας από κάτω.Τοποθετήστε πάλι το καπάκι και σιγοβράζετε για άλλα 8 λεπτά.
4. Ο σολομός είναι έτοιμος. Σερβίρεται με μπόλικο φρέσκο μαϊντανό.
Πηγή: www.bbcgoodfood.com

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα