Χοιρινό ψαρονέφρι με σόγια

xoirino-sogia
xoirino-sogia

Λαχταριστό και ζουμερό χοιρινό ψαρονέφρι με μαρινάδα σόγιας!
Χρήσιμες Πληροφορίες
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 236 / μερίδα
Υδατάνθρακες: 7,6g / μερίδα
Απαιτούμενος Χρόνος: 25′
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Κόστος: 3/5
Υλικά

  • 1 1/2 κιλά χοιρινό φιλέτο ψαρονέφρι (θα πρέπει να είναι
    άπαχο)
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας με χαμηλό νάτριο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 μέτριες σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/2 φλιτζάνι κοπανισμένα αμύγδαλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 καρότο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 1 μέτριο σέλινο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
1. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το κρασί, σάλτσα σόγιας, το πιπέρι και το σκόρδο. Βάζουμε το χοιρινό κομμένο σε φέτες και όλα μαζί σε σακούλα τροφίμων. Σφραγίστε τη σακούλα και μαρινάρουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
2. Αφαιρέστε το χοιρινό κρέας από τη μαρινάδα. Ζεσταίνετε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνετε το χοιρινό για περίπου 5 λεπτά, γυρίζοντας προσεκτικά.
3. Μειώστε τη θερμότητα σε χαμηλή, προσθέστε τη μαρινάδα, το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο. Κλείνετε το καπάκι και σιγοβράζουμε 10-12 λεπτά.
4. Σερβίρετε με ψιλοκομμένα αμύγδαλα.
Πηγή: sidagi.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
ρυζόγαλο
Περισσότερα

Ρυζόγαλο

Δεν χρειάζονται συστάσεις! Το παραδοσιακό ρυζόγαλο στην πιο ORAC εκδοχή του! Χρήσιμες πληροφορίες Θερμιδική αξία Μειωμένη θερμιδική αξία…