Χρήσιμες Πληροφορίες
Απαιτούμενος Χρόνος: 30′
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Κόστος: 2/5
Υλικά
- 250 γρ βούτυρο κακάο,
- 12 κουταλιές της σούπας κακάο,
- 3 κουτ. σουπ. σιρόπι αγάβης,
- 6 κουτ. σουπ. υγρή στέβια,
- λίγη φυσική βανίλια,
- λίγο κονιάκ ή ουίσκι (αν το θέλεις),
- λίγη κανέλλα σκόνη (αν το θέλεις),
- μισό φλυτζάνι του καφέ γάλα εβαπορέ με χαμηλά λιπαρά,
- ξηρούς καρπούς ωμούς ψιλοκομμένους.
Εκτέλεση
1. Βάζεις το βούτυρο κακάο σε μπεν μαρί να λιώσει.
2. Σε ένα μούλτι θα βάλεις όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός απ’το γάλα και τους ξηρούς καρπούς.
3. Θα τα χτυπήσεις καλά μαζί με το βούτυρο κακάο και θα τα ρίξεις σ’ενα γυάλινο βαθύ λεκανάκι.
4. Μετά θα ρίξεις το γάλα (καλό είναι να είναι κρύο απ’το ψυγείο) και θα ανακατέψεις καλά μ’ενα κουτάλι.
5. Σ΄ένα μακρόστενο μεταλικο ταψάκι στρώνεις μια λαδόκολα, ρίχνεις τη σοκολάτα και απο πάνω τους ξηρούς καρπούς,το βάζεις στο ψυγείο και μετά από μισή ώρα απολαμβάνεις τη δική σου σοκολάτα χωρίς ζάχαρη!
Καλή επιτυχία!
Μια συνταγή που προτείνει η Σοφία (SOFETO)!