Σολομός με γλάσο πορτοκαλιού-τζίντζερ Σολομός με γλάσο πορτοκαλιού-τζίντζερ
Ένα πιάτο πλούσιο σε ωμέγα-3, σελήνιο, βιταμίνη D, Β12, πρωτεΐνες και με υπέροχη γεύση! Χρήσιμες Πληροφορίες Μερίδες: 4 Θερμίδες: 310 / μερίδα Υδατάνθρακες: 9g... Σολομός με γλάσο πορτοκαλιού-τζίντζερ

Ένα πιάτο πλούσιο σε ωμέγα-3, σελήνιο, βιταμίνη D, Β12, πρωτεΐνες και με υπέροχη γεύση!

Χρήσιμες Πληροφορίες

Μερίδες: 4
Θερμίδες: 310 / μερίδα
Υδατάνθρακες: 9g / μερίδα
Απαιτούμενος Χρόνος: 20′
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Κόστος: 4/5

Υλικά

  • 4 φιλέτα σολομού ( πλυμένα και καλά στεγνωμένα)
  • 1/4 φλιτζανιού χυμός λάιμ
  • 1/4 φλιτζανιού χυμός πορτοκαλιού
  • 1/4 φλιτζανιού μαρμελάδας πορτοκάλι (χωρίς ζάχαρη)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού φρεσκοτριμένου τζίντζερ, ή 1 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη μουστάρδα
  • Μία πρέζα αλάτι
  • Μία πρέζα κόκκινο πιπέρι
  • 2 κουταλιές του γλυκού βούτυρο

Εκτέλεση

1. Ρίξτε όλα τα υλικά ( λάιμ, χυμό πορτοκαλιού, μαρμελάδα πορτοκάλι, τζίντζερ, μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι), σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά και ανακατέψτε για μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι να πάρουν μία βράση.

2. Χαμηλώστε την εστία και σιγοβράστε για 5 λεπτά συνολικά, έως το μείγμα σας να ‘’δέσει’’ και να μειωθεί η ποσότητα στο μισό. Αποσύρετε το τηγάνι από την εστία και ρίξτε μέσα το βούτυρο.

3. Όση ώρα ετοιμάζεται η σως τοποθετήστε τα φιλέτα σολομού στην θέση γκριλ του φούρνου σας και ψήστε τα σε δυνατή φωτιά, περίπου 5′ από κάθε πλευρά, (ανάλογα με το φούρνο σας).

4. Περιχύστε σώς πάνω από κάθε φιλέτο σολομού και σερβίρετε.

Πηγή: diabeteshealth

Shares

Σχετικά άρθρα

Αποδοχή
Η ιστοσελίδα glykouli.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών της. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Shares