Αεροβική και άρση βαρών μειώνουν τον κίνδυνο διαβήτη στις γυναίκες!

H αερόβια άσκηση και η άρση βαρών βοηθούν τις γυναίκες ώστε να μην παρουσιάσουν διαβήτη τύπου 2.
Αεροβική και άρση βαρών μειώνουν τον κίνδυνο διαβήτη στις γυναίκες! - Glykouli.Gr

Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ επισημαίνουν ότι η αερόβια άσκηση και η άρση βαρών βοηθούν τις γυναίκες ώστε να μην παρουσιάσουν διαβήτη τύπου 2.

Η μελέτη που έγινε σε περίπου 100.000 γυναίκες για 8 συνεχή έτη έδειξε ότι οι γυναίκες που έκαναν 150 λεπτά την εβδομάδα αερόβια γυμναστική και 1 ώρα την εβδομάδα άρση βαρών είχαν σημαντικά μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.
Για την ακρίβεια περιόρισαν τους κινδύνους στο 1/3 σε σχέση με τις υπόλοιπες γυναίκες ενώ, ενδυνάμωσαν τη μυϊκή τους μάζα και διατήρησαν το βάρος τους σε σωστά πλαίσια.
Όπως σημειώνει Dr. Richard Elliott, αν και τα γονίδια και ο τρόπος ζωής αυξάνουν τις πιθανότητες ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2, όπως επίσης και το υπερβολικό βάρος, το κάθε κιλό που χάνει κάποιος υπέρβαρος φαίνεται ότι μειώνει τον κίνδυνο έως και 15%.
Πηγή: naftemporiki.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Η διατροφή που είναι πλούσια σε φρουκτόζη εμποδίζει τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος
Περισσότερα

Η διατροφή που είναι πλούσια σε φρουκτόζη εμποδίζει τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος

Η διατροφή που είναι πλούσια σε σάκχαρα μπορεί να εμποδίζει τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, σύμφωνα με…
Περισσότερα

Τα ποτά με ζάχαρη συνδέονται με τον κίνδυνο καρκίνου του ήπατος σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες σύμφωνα με νέα μελέτη

Η μεγαλύτερη κατανάλωση ποτών με ζάχαρη συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του ήπατος στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση
γυμναστήριο
Περισσότερα

Γυμναστήριο κατά του διαβήτη

Η αεροβική γυμναστική, όπως το τζόγκινγκ, συνιστάται από τους ειδικούς ως ένα από τα καλύτερα «όπλα» για την πρόληψη του τύπου 2 διαβήτη – της μορφής της νόσου που αποκτά κανείς μεγαλώνοντας, εξαιτίας του ανθυγιεινού τρόπου ζωής και της παχυσαρκίας.