Έρευνα: Τα καρύδια αγαπούν την καρδιά

καρύδια

Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών μειώνει την ολική χοληστερόλη, τα τριγλυκερίδια, τη χοληστερόλη LDL και την απολιποπρωτεΐνη Β.

Λίγοι ξηροί καρποί την ημέρα μπορούν να συμβάλλουν στην προστασία από καρδιοπάθεια, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.Η νέα έρευνα ανακάλυψε ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών, όπως τα καρύδια, μπορεί ενδεχομένως να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.
Ο ερευνητής Michael Falk, ανακάλυψε ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών μειώνει την ολική χοληστερόλη, τα τριγλυκερίδια, τη χοληστερόλη LDL και την απολιποπρωτεΐνη Β.
Πρόκειται για σημαντικούς δείκτες που χρησιμοποιούνται για την αξιολόγηση του κινδύνου ενός ανθρώπου να εμφανίσει καρδιαγγειακή νόσο. Τα καρύδια ερευνήθηκαν σε 21 από 61 δοκιμές, περισσότερες από αυτές για άλλους ξηρούς καρπούς στις οποίες εστίασαν οι ερευνητές για τη νέα έρευνα.
Ο Falk πρόσθεσε ότι οι ξηροί καρποί περιέχουν σημαντικές θρεπτικές ουσίες, όπως ακόρεστα λιπαρά, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα. Τα καρύδια είναι οι μόνοι ξηροί καρποί που παρέχουν σημαντική ποσότητα αλφα-λινολεϊκού οξέως.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση τουλάχιστον 2 μερίδων ξηρών καρπών ημερησίως, όπως καρύδια, είχε ισχυρότερη επίδραση στην ολική χοληστερόλη και στη χοληστερόλη LDL.
Επιπλέον, τα αποτελέσματα υπέδειξαν ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών μπορεί ενδεχομένως να είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη μείωση του κινδύνου καρδιοπάθειας σε ανθρώπους με διαβήτη τύπου 2.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition.
Πηγή: http://www.iatronet.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Μπύρα
Περισσότερα

Mπύρα: η μέτρια κατανάλωση ωφελεί την υγεία!

Σε αντίθεση με τα περισσότερα αλκοολούχα ποτά που μάς φορτώνουν με περιττές θερμίδες και πολλή ζάχαρη  ενώ παράλληλα μας αφυδατώνουν, η μέτρια κατανάλωση μπύρας μπορεί να αποδειχτεί μια ωφέλιμη επιλογή.

Σπιρουλίνα και Διαβήτης - Glykouli.Gr
Περισσότερα

Σπιρουλίνα και Διαβήτης

Η σπιρουλίνα (spirulina), χάρη στην περιεκτικότητα ενός ευρέως φάσματος διαφορετικών ομάδων θρεπτικών συστατικών, αποτελεί ένα τρόφιμο με δυνητικά θεραπευτικές και προληπτικές ιδιότητες για την ανθρώπινη υγεία.