Η εφαρμογή Excarbs σας βοηθάει να ασκηθείτε με ασφάλεια με τον διαβήτη

excarbs

Μια νέα εφαρμογή, η Excarbs, που θα βρείτε online, θα σας βοηθήσει να ρυθμίσετε τον διαβήτη σας και να ασκηθείτε με ασφάλεια!

Κατά την απουσία γεύματος, τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, ισορροπούν μεταξύ της γλυκόζης που φτιάχνει το σώμα και της γλυκόζης που χρησιμοποιούν οι μυς ως πηγή ενέργειας.
Στους ανθρώπους που δεν έχουν διαβήτη, τα κύτταρα του παγκρέατος αυξάνουν ή μειώνουν την παραγωγή ινσουλίνης για να αποτρέψουν τις τιμές της γλυκόζης να πάνε πιο πάνω ή πιο κάτω από τις φυσιολογικές τιμές. Στους ανθρώπους που κάνουν χρήση ινσουλίνης δεν συμβαίνει το ίδιο και όταν η ινσουλίνη εισάγεται στον οργανισμό με ένεση ή με αντλία, συσσωρεύονται μεγάλα ποσά. Αυτά τα μεγάλα ποσά ινσουλίνης αποτρέπουν το συκώτι από το να παράγει extra γλυκόζη για άσκηση – και αυξάνει το ρίσκο της υπογλυκαιμίας.
Το αντίθετο μπορεί επίσης να συμβεί με κάποιες μορφές άσκησης, όπου η αντίδραση του σώματος στην ινσουλίνη ενδέχεται να παράγει ορμόνες οι οποίες έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα και στρέφονται στο συκώτι για να παράγει περισσότερη γλυκόζη.
Είναι αρκετά δύσκολο να καθιερώσουμε ένα καλό σύστημα άσκησης για τον διαβήτη, είτε με ενέσιμη ινσουλίνη είτε με αντλία, αν ο καθημερινός έλεγχος του διαβήτη δεν είναι άριστος. Είναι φρόνιμο να κάνουμε κάποιες βασικές εκτιμήσεις που αφορούν την ινσουλίνη πριν ξεκινήσουμε κάποιο έντονο πρόγραμμα άσκησης.
Ο στόχος του Excarbs.com είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους με διαβήτη που κάνουν χρήση ινσουλίνης να νιώσουν άνετα ώστε να ασκηθούν – η υποστήριξη του Excarbs.com δεν απευθύνεται σε επαγγελματίες αθλητές αλλά καλύπτει τους βασικούς κανόνες των περισσότερων ανθρώπων που ζουν με διαβήτη.
excarbs
Η online εφαρμογή που θα βρείτε μόλις επισκεφθείτε το www.excarbs.com, θα σας ζητήσει να εισάγετε το βάρος σας, τη διάρκεια της άσκησης που θέλετε να κάνετε και κατά πόσο θα είναι ήπια ή έντονη, την προσωπική σας αναλογία ινσουλίνης – υδατανθράκων ή την ημερήσια ποσότητα ινσουλίνης.
Να θυμάστε πως αν επιμείνετε με την άσκηση θα γίνετε πολύ πιο ευαίσθητοι στην επίδραση της ινσουλίνης και η δόση που χρειάζεστε σήμερα θα μειωθεί. Χρησιμοποιείστε το Excarbs.com για να ασκηθείτε με ασφάλεια και να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα!
 
GlykouliGr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Η Αγγλική Κοινότητα Ποδοσφαίρου των Διαβητικών
Περισσότερα

Η Κοινότητα Ποδοσφαίρου των Διαβητικών, ένα δίκτυο υποστήριξης ανθρώπων με διαβήτη που έχουν πάθος για ποδόσφαιρο

Τον Φεβρουάριο του 2017 δημιουργήθηκε η Κοινότητα Ποδοσφαίρου των Διαβητικών “Diabetes Football Community” με σκοπό να εξυπηρετήσει τις…