Η Κοινότητα Ποδοσφαίρου των Διαβητικών, ένα δίκτυο υποστήριξης ανθρώπων με διαβήτη που έχουν πάθος για ποδόσφαιρο

Η Αγγλική Κοινότητα Ποδοσφαίρου των Διαβητικών
Η Αγγλική Κοινότητα Ποδοσφαίρου των Διαβητικών

Τον Φεβρουάριο του 2017 δημιουργήθηκε η Κοινότητα Ποδοσφαίρου των Διαβητικών “Diabetes Football Community” με σκοπό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ανθρώπων με διαβήτη που έχουν πάθος για ποδόσφαιρο. Πρόκειται για ένα δίκτυο αλληλοϋποστήριξης ανθρώπων που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα προβλήματα που προκαλεί ο διαβήτης, και που έχει ως στόχο να προσφέρει στα μέλη του, μέσα από το ποδόσφαιρο, την χαρά και τη κατανόηση που έχουν ανάγκη.
Ιδρυτής της κοινότητας αυτής είναι ο Chris Bright, θερμός υποστηρικτής τέτοιου είδους δικτύων, ο οποίος πάσχει από διαβήτη τύπου 1 από την ηλικία των 8 ετών. Από τότε που διαγνώστηκε, το 1999, συνέχιζε να παίζει ποδόσφαιρο σάλας (futsal) στην Ουαλία. Έτσι, αναγκάστηκε να αντεπεξέλθει και να βρει τρόπους να διαχειριστεί τον διαβήτη του μιας και είχε όνειρα να γίνει ποδοσφαιριστής.
Από τότε έχει δει να γίνονται άλματα στην φροντίδα του διαβήτη όμως πάντα ήταν της άποψης ότι η αλληλοϋποστήριξη μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ την εμπειρία του ποδοσφαίρου. Στις αρχές του 2017 αποφάσισε ότι ήταν ώρα να δημιουργήσει μια τέτοια κοινότητα, μιας και θεωρούσε ότι η υποστήριξη ήταν κάτι που μέχρι τότε έλλειπε.
Έτσι γεννήθηκε η Κοινότητα Ποδοσφαίρου Διαβητικών στην Αγγλία.
Αν ρίξετε μια ματιά στην επίσημη ιστοσελίδα της κοινότητας, θα δείτε ότι υπάρχουν άρθρα σχετικά με την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών, συμβουλές για να ανθρώπους με διαβήτη που θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο, και κατά πόσο πρέπει ο διαβήτης να τους κρατάει μακριά από το αγαπημένο τους σπορ.
Εδώ δείτε το σποτ της κοινότητας

Glykouli.gr
Total
1
Shares
Σχετικά άρθρα
Συσκευή ανιχνεύει χρόνιες ασθένειες όπως ο διαβήτης και ο καρκίνος στην αναπνοή
Περισσότερα

Ερευνητές κατασκευάζουν συσκευή που ανιχνεύει χρόνιες ασθένειες, όπως ο διαβήτης και ο καρκίνος, στην αναπνοή

Αυστραλοί ερευνητές κατασκευάζουν μια φορητή συσκευή που έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει τον διαβήτη και τον καρκίνο στην…
Το πλούσιο σε πρωτεϊνη πρωινό βοηθά στη διαχείριση του διαβήτη τύπου 2 - Glykouli.Gr
Περισσότερα

Πολλά, συχνά και μικρά γεύματα, προλαμβάνουν την παχυσαρκία

Τα παχύσαρκα άτομα τρώνε λιγότερο συχνά από τα άτομα με φυσιολογικό βάρος, αλλά εξακολουθούν να καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες και να είναι λιγότερο σωματικά δραστήριοι κατά τη διάρκεια της ημέρας