Δάσκαλος στο σχολείο έδιωξε μαθήτρια με διαβήτη για την ένεση ινσουλίνης της

σχολείο

Δάσκαλος στο σχολείο έδιωξε  από την τάξη μαθήτρια με διαβήτη γιατί η ένεση ινσουλίνης “ωθεί τους συμμαθητές της στα ναρκωτικά”.“Η εικόνα της μέτρησης σακχάρου και η χορήγηση της ινσουλίνης αποσπά την προσοχή των συμμαθητών και τους ωθεί στα ναρκωτικά”…

Ρατσισμό στο σχολικό περιβάλλον μαθήτριας στη Βόρεια Ελλάδα με ινσουλινοεξαρτώμενο διαβήτη καταγγέλλει ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, με αφορμή περιστατικό όπου δάσκαλος εξανάγκασε το κορίτσι να αποχωρήσει από τη σχολική αίθουσα προκειμένου να ελέγξει την τιμή του σακχάρου της και να λάβει την ενέσιμη ινσουλίνη.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων- Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, επικαλούμενη μαρτυρίες γονιών, “συγκεκριμένος εκπαιδευτικός με εξαιρετικά δηκτικό τόνο εξανάγκασε τη μαθήτρια να αποχωρήσει από την σχολική αίθουσα προκειμένου να ελέγξει την τιμή του σακχάρου της και να λάβει την ενέσιμη ινσουλίνη”.
Σύμφωνα με την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, το επιχείρημα πίσω από αυτήν την ενέργεια ήταν πως “η μέτρηση του σακχάρου ή η χορήγηση ινσουλίνης σε κοινό χώρο αποσπά την προσοχή των παιδιών και τα ωθεί στα ναρκωτικά”.
“Το σχολείο έχει την ευθύνη ως κοινωνικοποιητικός μηχανισμός να διδάσκει πρότυπα συμπεριφοράς, αξίες και κανόνες, να αίρει προκαταλήψεις και να προωθεί κοινωνικές αρετές και ευαισθησίες” σημειώνει η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ. Tονίζει πως τέτοιου τύπου συμπεριφορές που εκδηλώνονται σε σχολικό περιβάλλον υποθάλπουν και δύναται να τροφοδοτήσουν περιστατικά σχολικού εκφοβισμού -το λεγόμενο bullying.
“Θεωρούμε ότι οι συμπεριφορές που καταγγέλλονται ότι παρατηρήθηκαν στο συγκεκριμένο σχολείο δεν ήταν κοινωνικά ενδεδειγμένες και ευθυγραμμισμένες με τους σκοπούς που πρέπει να επιτελεί η σχολική μονάδα, προστίθεται στην ανακοίνωση, ενώ τίθεται το ερώτημα εάν θα αντιμετωπιζόταν με αντίστοιχο τρόπο τυχόν λιποθυμικό, υπογλυκαιμικό ή υπεργλυκαιμικό, σοκ πάσχοντος μαθητή, συνέπεια της παράλειψης μέτρησης ή χορήγησης ινσουλίνης.
“Περιστατικά όπως αυτό θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι μεμονωμένα και δεν χαρακτηρίζουν το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Δεν παύουν όμως να είναι από κάθε άποψη απαράδεκτα και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον ανάλογο τρόπο από τους υπεύθυνους” καταλήγει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη.
Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας με θέμα
“Ρατσισμός στο Σχολικό περιβάλλον μαθήτριας με ινσουλινοεξαρτώμενο διαβήτη”
Πηγή: lifo.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
ειδίκευση στο διαβήτη
Περισσότερα

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τα κέντρα που θα χορηγούν την εξειδίκευση στο διαβήτη γνωστοποίησε το Υπουργείο Υγείας

Το αναλυτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα αλλά μεταξύ άλλων και τα Κέντρα που θα χορηγούν την εξειδίκευση στο Διαβήτη, γνωστοποίησε το υπουργείο Υγείας με…