10 άτομα στις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο εφόσον έλαβαν δόσεις ινσουλίνης αντί για το αντιγρηπικό εμβόλιο

10 άτομα στις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο εφόσον έλαβαν δόσεις ινσουλίνης αντί για αντιγρηπικό εμβόλιο
10 άτομα στις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο εφόσον έλαβαν δόσεις ινσουλίνης αντί για αντιγρηπικό εμβόλιο

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, 10 άτομα, ένοικοι και εργαζόμενοι σε ίδρυμα φροντίδας ατόμων με αναπηρία στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ, μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο εφόσον εικάζεται ότι έλαβαν δόσεις ινσουλίνης μακράς διάρκειας αντί για το αντιγρηπικό εμβόλιο.
Οκτώ ένοικοι του ιδρύματος Jacquelyn House και δύο άτομα από το προσωπικό εμβολιάστηκαν από φαρμακοποιό που αποτελούσε εξωτερικό συνεργάτη του ιδρύματος. Όταν το πρώτο άτομο έχασε τις αισθήσεις του, κλήθηκαν οι αρχές, οι οποίες όταν έφτασαν βρήκαν 10 άτομα τα οποία είτε δεν επικοινωνούσαν καθόλου, είτε ήταν σε κατάσταση που δεν μπορούσαν να περπατήσουν.
Εκπρόσωποι του ιδρύματος δήλωσαν ότι στο παρελθόν δεν έχουν αντιμετωπίσει τόσο σημαντικό ιατρικό λάθος, ενώ είναι ευγνώμονες προς τους διασώστες που έσπευσαν και αναγνώρισαν άμεσα το πρόβλημα. Προς το παρόν ελέγχουν καθημερινά όσους εμβολιάστηκαν για να διαπιστώσουν αν χρειάζεται να λάβουν κάποια επιπλέον θεραπεία.
Οι αρχές αυτή τη στιγμή διερευνούν τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το λάθος και τυχόν ευθύνες που μπορεί να φέρει το ίδρυμα.

Glykouli.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα