Σερβίρετε με μπρόκολα στον ατμό και λίγο μακρύκοκκο καφέ ρύζι ανακατεμένο με φρέσκα κρεμμυδάκια!
Ανά μερίδα: Θερμίδες: 194, Γ.Φ. 0, Πρωτεΐνες 33.6 g, Υδατάνθρακες 0.2 g, Λίπος 6.5 g (από τα οποία κορεσμένα τα 3.2 g), Ίνες 0.1 g
Χρήσιμες Πληροφορίες
Μερίδες: 4
Απαιτούμενος χρόνος: 30′
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
Κόστος: 3/5
Υλικά
1 κ.σ. βούτυρο, μαλακωμένο
½ κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. πιπεριά τσίλι, τριμμένη (προαιρετική)
1/2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1/4 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
3/4 κ.γ. αλάτι χαμηλό σε νάτριο, χωρισμένο
4 (200 γρ.) φιλέτα τσιπούρας ή άλλου λευκόσαρκου ψαριού
1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
Ελαιόλαδο για λάδωμα
Φέτες λεμονιού (προαιρετικό)
Εκτέλεση
1. Αναμίξτε τα πρώτα 6 συστατικά σε ένα μπολ. Προσθέστε 1/4 κ.γ. αλάτι και ανακατέψτε. Σκεπάστε το και βάλτε στο ψυγείο.
2. Ζεστάνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Πασπαλίστε και τις δύο πλευρές του ψαριού με την υπόλοιπη 1/2 κ.γ. αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Λαδώστε το τηγάνι με ελαιόλαδο. Βάλτε το ψάρι στο τηγάνι. Τηγανίστε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι το ψάρι να διαλύεται εύκολα αν το δοκιμάσετε με ένα πηρούνι, ή μέχρι να έχει ψηθεί κατά την προτίμησή σας.
3. Βάλτε ένα φιλέτο στο καθένα από 4 πιάτα και προσθέστε 1 1/2 κ.γ. του μίγματος βουτύρου. Σερβίρετε με φέτες λεμονιού, αν θέλετε.
Σχετικά άρθρα
Σαλάτα με κριθαράκι, ντοματίνια, φέτα και ελιές
Χρήσιμες πληροφορίες Μερίδες: 6 Απαιτούμενος χρόνος: 30′ Βαθμός δυσκολίας: 1/5 Κόστος: 1/5 Υλικά 1/2 κούπα κριθαράκι 14 ντοματίνια…
Τηγανητές πατάτες από σελινόριζα, με χαμηλούς υδατάνθρακες
Πολλοί φίλοι και γνωστοί μας που πάσχουν από διαβήτη, προκειμένου να κρατήσουν σταθερά τα σάκχαρα τους έχουν ένα…
Ψητός σολωμός
Χρήσιμες Πληροφορίες Μερίδες: 4 Θερμίδες: 196 / μερίδα Υδατάνθρακες: 3g / μερίδα Χοληστερόλη: 77 mg / μερίδα Πρωτεΐνη:…