Συσκευή Νέας Τεχνολογίας Αναμένεται να Αλλάξει το Τοπίο στην Αντιμετώπιση του Διαβήτη Τύπου 2 στο Τέλος του 2017

Η Intarcia είναι μια αναπτυσσόμενη βιοφαρμακευτική εταιρεία που επικεντρώνεται στην πρόληψη και αντιμετώπιση χρόνιων νόσων. Πρόσφατα, ανακοίνωσε πως έχει καταθέσει στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), για έγκριση, μια νέα συσκευή για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2.

Η νέα αυτή συσκευή ονομάζεται ITCA 650 και αποτελεί μια από τις πιο καινοτόμες προσεγγίσεις που αναμένεται να αλλάξει το τοπίο για την αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2 μέσα στους επόμενους μήνες.
Συσκευή Νέας Τεχνολογίας
Η νέα συσκευή έχει χαρακτηριστικά μίνι-αντλίας και απελευθερώνει μια νέα ουσία, την εξενατίδη μέσα σε διάστημα 3-6 μηνών. Έχει το μέγεθος ενός σπίρτου και τοποθετείται κάτω από το δέρμα από κάποιον ειδικό, με μια ιδιαίτερα απλή διαδικασία (μέσα σε λίγα λεπτά). Η διάρκεια της συσκευής μπορεί να φτάσει και τον ένα χρόνο και υπάρχει διαρκής ροή της ουσίας, χωρίς ανάγκη επαναγεμίσματος. Αφού περάσει το διάστημα αυτό, η συσκευή αντικαθίσταται από μία νέα με την ίδια διαδικασία. Έτσι οι ασθενείς δεν χρειάζεται να σκέφτονται πότε θα πάρουν τα φάρμακά τους και απαλλάσσονται από την πιθανότητα να τα ξεχάσουν και να βγουν εκτός θεραπευτικού πλάνου.
Συσκευή Νέας Τεχνολογίας Είναι πολλοί οι ασθενείς που αναμένουν την έγκριση του FDA, καθώς η εξενατίδη είναι ανάλογο GLP1 και αποτελεί την νέα εναλλακτική για την αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2. Είναι πολύ πιθανό, αρκετοί ασθενείς που θα χρησιμοποιήσουν την ITCA 650 να μην χρειαστούν κάποια άλλη φαρμακευτική αγωγή.
Η απόφαση του FDA για την συσκευή ITCA 650 αναμένεται στο τέλος του 2017. Ωστόσο, δεδομένης της καινοτομίας που υπάρχει και λόγω του ότι ο μηχανισμός του φαρμάκου είναι ιδιαίτερα πρωτότυπος, ο FDA αναμένεται να αναζητήσει τη γνώμη κάποιας Συμβουλευτικής Επιτροπής πριν πάρει την τελική απόφαση.
Η κατάθεση της συσκευής στον FDA ήταν επακόλουθο των αποτελεσμάτων έρευνας που έγινε σε 4.000 ανθρώπους με διαβήτη τύπου 2. Η έρευνα κατέληξε πως η συσκευή ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις για την ασφάλεια της καρδιάς, ενώ προηγούμενες έρευνες έδειξαν πως η συσκευή είχε θετικά αποτελέσματα όσον αφορά την γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη.
Αναμένουμε με αγωνία τα αποτελέσματα του FDA, καθώς μια πιθανή έγκριση θα αλλάξει παντελώς το τοπίο που υπήρχε μέχρι σήμερα, όσον αφορά τη διαχείριση του διαβήτη τύπου 2.
GlykouliGr

Total
28
Shares
Σχετικά άρθρα