Κουλουράκια με βότανα

koulourakia
koulourakia

Εύκολα, αρωματικά κουλούρια ιδανικά για σνακ…
Χρήσιμες Πληροφορίες
Μερίδες: 12
Απαιτούμενος Χρόνος: 15′
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
Κόστος: 1/5
Υλικά

  • 240γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. θυμάρι
  • 2 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. βασιλικό
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 180 γρ. γάλα φρέσκο
  • 80γρ. βούτυρο

Εκτέλεση
1. Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τα βότανα, την πάπρικα και ανακατέψτε τα καλά.
2. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει το μείγμα σαν βρεγμένη άμμος.
3. Τέλος προσθέστε το γάλα και ζυμώστε για λίγο το μείγμα μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
4. Πλάστε το ζυμάρι και φτιάξτε το σαν ένα μεγάλο σαλάμι και βάλτε το για 1 ώρα στο ψυγείο.
5. Στη συνέχεια βγάλτε το και κόψτε το σε ομοιόμορφες φέτες.
6. Τοποθετήστε τα κουλούρια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα.
7. Βγάλτε τα κουλούρια από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν για 10 λεπτά και σερβίρετε.
Πηγή: yolenis.com

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα