Τα 20 Καλύτερα Tips για Όσους Ζουν με Διαβήτη

Υπάρχουν πολλές συμβουλές που μπορεί να δώσει κάποιος στους ανθρώπους που ζουν με διαβήτη για να αντεπεξέλθουν στην καθημερινή τους μάχη. Τα επόμενα 20 tips από το www.diabetesdaily.com είναι σίγουρο πως θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε τον διαβήτη σας και θα κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητά σας.

1. Αν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία, μετρηθείτε.
2. Κάντε εναλλαγές στα σημεία που κάνετε ενέσεις για να αποφύγετε τις ουλές και την ανάπτυξη της λιποϋπερτροφίας.
3. Πάντα να έχετε απόθεμα. Απόθεμα ινσουλίνης, ταινιών, βελονών, ταμπλέτες γλυκόζης κλπ. Ποτέ δεν ξέρετε πότε θα τα χρειαστείτε.
4. Βρείτε ανθρώπους που μπορούν να σας στηρίξουν. Η νόσος είναι δικής σας, αλλά δεν χρειάζεται να την περνάτε μόνοι σας. Οι φίλοι, η οικογένεια και οι επαγγελματίες υγείας μπορούν να είναι εκεί όταν τους χρειαστείτε.
Τα 20 Καλύτερα Tips για Όσους Ζουν με Διαβήτη
5. Αν χρειάζεστε χρόνο για να συνέλθετε από κάποια υπογλυκαιμία ή να ρυθμίσετε κάποια υπεργλυκαιμία, πάρτε τον. Το «όχι» είναι μια λέξη με πολλή δύναμη και όταν τη χρησιμοποιείτε τη σωστή στιγμή επιτρέπετε και στους άλλους να ξέρουν ότι κάτι δεν πάει καλά. Οι σωστοί άνθρωποι θα το καταλάβουν και θα είναι εκεί.
6. Ενημερωθείτε όσο περισσότερο μπορείτε. Ακούστε, διαβάστε και προσπαθήστε να συγκρατήσετε τις πληροφορίες. Όσα περισσότερα γνωρίζετε, τόσο καλύτερα θα διαχειριστείτε τον διαβήτη.
7. Μιλήστε. Ο διαβήτης είναι τόσο σωματικός, όσο και ψυχολογικός. Αναπτύξτε μια καλή σχέση με τον γιατρό σας και μάθετε πράγματα από αυτόν. Αν δεν είναι βοηθητικός, μη διστάσετε να αναζητήσετε κάποιον με τον οποίο θα επικοινωνείτε καλύτερα.
8. Πλύνετε και στεγνώστε τα χέρια σας πριν μετρήσετε το σάκχαρο. Η καθαρή και στεγνή επιδερμίδα επιτρέπει τις πιο ακριβείς μετρήσεις.
9. Μετρήστε υδατάνθρακες. Μάθετε να προσαρμόζετε την ινσουλίνη σύμφωνα με τους υδατάνθρακες. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο.
10. Η διαχείριση του στρες, η αύξηση της άσκησης και το χτίσιμο των μυών είναι εξαιρετικοί τρόποι για να μειώσετε τις απαιτήσεις της βασικής σας ινσουλίνης.
Τα 20 Καλύτερα Tips για Όσους Ζουν με Διαβήτη
11. Αν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία, μετρηθείτε.
12. Ο διαβήτης σας είναι ο διαβήτης σας. Αυτό που λειτουργεί στον έναν άνθρωπο δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα λειτουργεί και σε κάποιον άλλον. Είστε ο κατάλληλος άνθρωπος για να διαχειριστείτε τον διαβήτη σας – κανένας δεν ξέρει καλύτερα από εσάς.
13. Αποφύγετε το κάπνισμα με κάθε κόστος. Να έχετε υπόψη πως τα αυτοκόλλητα νικοτίνης έχουν τη δυνατότητα να ρίξουν να επίπεδα του σακχάρου.
14. Αν πηγαίνετε στο εξωτερικό, πάρτε μαζί σας ένα αντίγραφο της συνταγογράφησης και μια κάρτα που θα λέει πως είστε διαβητικοί, σε περίπτωση που προκύψει κάτι επείγον. Ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να συμβεί.
15. Πετάξτε τις βελόνες με προσοχή. Είναι δική σας ευθύνη αν κάποιος κατά λάθος τρυπηθεί.
16. Φτιάξτε ένα στέρεο, διασκεδαστικό και ρεαλιστικό σύστημα άσκησης που θα διαρκέσει. Η σωματική άσκηση είναι πολύ μεγάλο πλεονέκτημα για οποιονδήποτε έχει διαβήτη. Αφιερώστε 30-45 λεπτά στην άσκηση, 4 φορές την εβδομάδα. Και κάντε που κάτι που απολαμβάνετε – αν βλέπετε την άσκηση ως κάτι αρνητικό, δεν θα διαρκέσει.
Τα 20 Καλύτερα Tips για Όσους Ζουν με Διαβήτη
17. Οι πρώτοι δύο μήνες είναι πάντα οι πιο δύσκολοι. Καταγράψτε όλα όσα κάνετε για να τα ξεκαθαρίσετε. Όταν βάλετε τα θεμέλια θα είναι όλα πιο εύκολα. Το να γνωρίζετε ακριβώς τι λειτουργεί σε εσάς είναι ανεκτίμητο.
18. Μάθετε να αγαπάτε το φαγητό. Η καλή σχέση με το φαγητό έχει σωματικά και ψυχολογικά πλεονεκτήματα. Μάθετε να μαγειρεύετε, βρείτε νέες συνταγές και εκπαιδεύστε τον εαυτό σας στο να κάνει μια ισορροπημένη διατροφή με πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λίπη και με πολλά πράσινα λαχανικά.
19. Χρησιμοποιήστε τις κοινότητες ανθρώπων με διαβήτη. Δεν είστε μόνοι σας. Υπάρχουν πολλές κοινότητες στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και είναι ιδιαίτερα υποστηρικτικές. Κάντε ερωτήσεις και μάθετε τις εμπειρίες και τις ιστορίες τους. Όλοι όσοι έχουν βρεθεί στην αρχή αυτής της νόσου είναι πολύ πρόθυμοι να βοηθήσουν – εκμεταλλευτείτε το!
20. Αν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία, μετρηθείτε!
GlykouliGr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα

Εποχικές ιώσεις – Γρίπη: Προστατευθείτε και αντιμετωπίστε τες

Το κρυολόγημα και η γρίπη είναι οι πιο συνηθισμένες απειλές για την υγεία μας το χειμώνα. Επειδή τα συμπτώματά τους μοιάζουν πολύ, αρκετοί τα συγχέουν, όμως η γρίπη είναι πιο επικίνδυνη και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές. Τι πρέπει να ξέρουμε, λοιπόν, γι’ αυτήν και πώς μπορούμε να προφυλαχθούμε;

Ο διαβήτης περιπλέκει την ερωτική ζωή των γυναικών

Οι μεσήλικες και ηλικιωμένες γυναίκες που πάσχουν από διαβήτη είναι λιγότερο ικανοποιημένες από την ερωτική τους ζωή, συγκριτικά με τις υγιείς συνομήλικές τους, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Obstetrics & Gynecology.