Είναι Αλήθεια πως η Apple Έχει Μυστική Ομάδα που Δουλεύει Πάνω στην Τεχνολογία των Αισθητήρων Γλυκόζης;

Η Apple έχει προσλάβει μια ομάδα ερευνητών οι οποίοι εργάζονται πάνω σε μυστικό project που αφορά τον έλεγχο γλυκόζης σε ασθενείς με διαβήτη με τη χρήση αισθητήρων, σύμφωνα με αναφορά του CNBC.

Πολλές είναι οι εταιρείες που έχουν προσπαθήσει και προσπαθούν να βρουν λύσεις για όσους νοσούν, επενδύοντας μεγάλα χρηματικά ποσά σε ανάλογες τεχνολογίες. Κανονικά, οι ασθενείς ελέγχουν τη γλυκόζη τους παίρνοντας δείγμα αίματος με βελόνα. Με κάποιες νέες τεχνολογίες, οι ασθενείς έχουν αποφύγει το καθημερινό τρύπημα, ωστόσο υπάρχει μια μικρή βελόνα μόνιμα στο δέρμα τους.
Η πηγή του CNBC αποκάλυψε στο πρακτορείο πως η Apple προσπαθεί να αναπτύξει οπτικό αισθητήρα που θα ρίχνει φως στο δέρμα και θα μετράει τη γλυκόζη.
Έχουν γίνει ανάλογες προσπάθειες στο παρελθόν να προσπεραστεί το τρύπημα, από διάφορες εταιρείες, και έχουν αποδειχτεί άκαρπες. Η εταιρεία Verily της Alphabet έχει επίσης προσπαθήσει να βρει τεχνολογία με έναν έξυπνο φακό επαφής που μετράει το σάκχαρο μέσω του ματιού, αλλά ακόμα το project είναι σε εξέλιξη.
apple
Σύμφωνα με την αναφορά, το project της Apple «τρέχει» εδώ και 5 χρόνια και είναι έτοιμο να περάσει στις κλινικές δοκιμές. Η Apple έχει επίσης προσλάβει συμβούλους να την βοηθήσουν με τους νομικούς κανονισμούς λειτουργίας.
Λέγεται πως η ομάδα αποτελείται από τον Johny Srouji, αντιπρόεδρο στις hardware τεχνολογίες και πιθανώς άλλους 30 ανθρώπους, με τουλάχιστον 12 από αυτούς να προέρχονται από προσλήψεις που έκανε η Apple από τον βιοϊατρικό κλάδο, συμπεριλαμβάνοντας εταιρείες όπως οι ZONARE, Vital Connect, Sano και Medtronic.
Παρόλο που οι πληροφορίες δεν έχουν εξακριβωθεί, ταιριάζουν πολύ με το όραμα που είχε η Apple τα περασμένα χρόνια. O Steve Jobs πίστευε πως η Apple κάποια μέρα θα βρισκόταν στην τομή της τεχνολογίας με την βιολογία. Το Apple Watch ήδη υπάρχει, μετρώντας βήματα, καταγράφοντας θερμίδες που καταναλώνονται, παλμούς καρδιάς και κάνοντας άλλες βιολογικές μετρήσεις. Αν προσθέσουμε και έναν αισθητήρα που μπορούν οι άνθρωποι να παίρνουν μαζί τους οπουδήποτε και να μετράνε τα επίπεδα γλυκόζης χωρίς κανένα απολύτως τρύπημα, τότε μεταμορφώνεται ολόκληρη η βιομηχανία.
GlykouliGr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα