Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ το Omnipod 5, το πρώτο αυτοματοποιημένο σύστημα χορήγησης ινσουλίνης χωρίς σωληνάριο

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) ενέκρινε το Αυτοματοποιημένο Σύστημα Χορήγησης Ινσουλίνης Omnipod 5 για ασθενείς άνω των 6 ετών με διαβήτη τύπου 1.

Σε δελτίο τύπου της, η κατσκευάστρια εταιρία Insulet αναφέρει ότι το Omnipod 5 είναι το πρώτο αυτοματοποιημένο σύστημα χορήγησης ινσουλίνης χωρίς σωληνάριο που συνδυάζεται με το σύστημα διαρκούς καταγραφής γλυκόζης Dexcom G6 και με συμβατά κινητά τηλέφωνα, ώστε να ρυθμίζει αυτόματα τη δοσολογία ινσουλίνης και να βοηθά στην προστασία έναντι της υπεργλυκαιμίας και της υπογλυκαιμίας. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί ώστε να διευκολύνει τη διαχείριση της γλυκόζης χωρίς ενέσεις, σωληνάρια ή τρυπήματα δακτύλων.

«Το Omnipod 5 είναι τεχνολογία που μπορεί να αλλάξει τη ζωή των ανθρώπων και που πιστεύουμε ότι θα φέρει επανάσταση στην αγορά και στους ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη» είπε η Shacey Petrovic, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Insulet. «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτό το πρωτοποριακό, εύχρηστο σύστημα, που έχει σχεδιαστεί ώστε να επιτρέπει απόλυτη ελευθερία και να απλοποιήσει την διαχείριση της ινσουλίνης αλλά και να βελτιώσει τον έλεγχο της γλυκόζης για τους χρήστες».

Το σύστημα αποτελείται από αισθητήρα χωρίς σωληνάριο και τεχνολογία SmartAdjust (έξυπνη προσαρμογή), από το σύστημα διαρκούς καταγραφής γλυκόζης Dexcom G6, και την εφαρμογή για κινητό τηλέφωνο της Omnipod 5 με ενσωματωμένο υπολογιστή δόσης bolus. Οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή σε συμβατά κινητά τηλέφωνα ή να χρησιμοποιήσουν το χειριστήριο που παρέχεται.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Insulet, το SmartAdjust λαμβάνει τιμές και τάσεις από το Dexcom G6 ανά 5 λεπτά και προβλέπει που θα βρίσκονται τα επίπεδα τις γλυκόζης σε 60 λεπτά. Το σύστημα αυξάνει, μειώνει ή και διακόπτει τη χορήγηση ινσουλίνης στοχεύοντας σε ένα στόχο τιμής γλυκόζης που έχει θέσει ο χρήστης. Με αυτόν τον τρόπο αποτρέπει την υπογλυκαιμία και την υπεργλυκαιμία.

«Το Omnipod 5 συνδυάζει την ακρίβεια και την καλή χρήση του Dexcom 6 με την απλότητα χορήγησης ινσουλίνης χωρίς σωληνάριο, προσφέροντας στους ανθρώπους με διαβήτη έναν επαναστατικό τρόπο να βελτιστοποιήσουν τον χρόνο εντός των ορίων» είπε ο Kevin Sayer, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Dexcom.

Περιορισμένος αριθμός συστημάτων θα αρχίσει να διατίθεται στα Αμερικάνικα φαρμακεία μέχρι να γίνει η πλήρης διάθεση του προϊόντος στην αγορά, η οποία δεν αναμένεται να αργήσει ιδιαίτερα.

Το Omnipod 5 πρόσφατα έλαβε το βραβείο Καινοτομίας CES για το 2022 στις κατηγορίες Υγείας και Ευεξίας και Τεχνολογίας που φοριέται. Τα βραβεία αυτά προσφέρονται ως μέρος ενός ετήσιου διαγωνισμού για σχεδιασμό και τεχνολογία σε προϊόντα τεχνολογίας.

Πηγή: Pharmacy Times

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα

Η υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης θα μειώσει το προσδόκιμο επιβίωσης!

Σε μείωση του προσδόκιμου επιβίωσης των Ελλήνων, θα οδηγήσει η υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης των Ελλήνων. Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο πρόεδρος του ΦΣΑ, Κωνσταντίνος Λουράντος, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών σε όλη τη χώρα.

Περισσότερα

Μέχρι 5 Σεπτεμβρίου η υποβολή Μηχανογραφικού για εισαγωγή στα Πανεπιστήμια υποψήφιων με σοβαρές παθήσεις

Εκδόθηκε από το υπουργείο Παιδείας η εγκύκλιος για την υποβολή ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια…