Νιώθοντας Ευγνωμοσύνη για Όσους Ζουν με Έναν Άνθρωπο με Διαβήτη

διαβήτης

Η ζωή με μια χρόνια νόσο δεν είναι εύκολο κεφάλαιο. Όλοι οι άνθρωποι με διαβήτη ξυπνάνε κάθε μέρα γνωρίζοντας ότι θα αντιμετωπίσουν τις ίδιες προκλήσεις που αντιμετώπισαν την προηγούμενη και θα συνεχίσουν να τις αντιμετωπίζουν μέχρι να βρεθεί θεραπεία. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορούν να πάρουν «ρεπό» από τη νόσο.

Πολλές φορές, είναι δύσκολο οι χρόνια πάσχοντες να αναγνωρίσουν την δύναμη που έχουν, γιατί η σκέψη τους είναι απορροφημένη στο να τα καταφέρουν μέχρι την επόμενη μέρα. Εκεί, όμως, που συχνά αναγνωρίζουν μια δύναμη, είναι στους ανθρώπους που επέλεξαν να ζήσουν δίπλα τους, ανεξάρτητα από τις δυσκολίες της νόσου.
Οι άνθρωποι που ζουν δίπλα στους ανθρώπους με διαβήτη αφιερώνουν χρόνο για να μάθουν για τη νόσο τους – τα συμπτώματα, τις επιπλοκές, τους κινδύνους. Έχουν κάνει την έρευνά τους και έτσι ο άνθρωπος που νοσεί και είναι δίπλα τους, νιώθει πιο άνετα, αφού γνωρίζει πως αν κάτι πάει στραβά, ξέρουν τι να κάνουν για να βοηθήσουν.
Οι άνθρωποι που ζουν δίπλα στους ανθρώπους με διαβήτη, συχνά ακούν τις σκοτεινές σκέψεις των συντρόφων τους και τις ανησυχίες τους για τη ζωή και τις επιπλοκές της νόσου και συνεχίζουν να στέκονται δίπλα τους, παρά τις «συννεφιασμένες» συζητήσεις που γίνονται συχνά.
Οι άνθρωποι που ζουν δίπλα στους ανθρώπους με διαβήτη σηκώνουν κάποιο από το βάρος της νόσου, κάνοντας τα πιο μικρά-μεγάλα πράματα, όπως το να κουβαλάνε ταμπλέτες γλυκόζης και άλλες προμήθειες που μπορεί να χρειαστούν.
Οι άνθρωποι αυτοί, υπενθυμίζουν στους ανθρώπους με διαβήτη πως μπορούν να τα καταφέρουν για άλλη μια μέρα. Ότι παρόλο που η νόσος τους είναι χρόνια και ζουν με αυτή καθημερινά, μπορούν να τα καταφέρουν ακόμα και τις μέρες που συνειδητοποιούν ότι είναι διαφορετικοί, πως δεν μπορούν να απαλλαγούν από τη νόσο και θέλουν να τα παρατήσουν.
Οι άνθρωποι που ζουν δίπλα στους ανθρώπους με διαβήτη, δείχνουν γενναιότητα όταν τα πράγματα πάνε στραβά. Κρατάνε το χέρι στον σύντροφό τους και κάνουν ότι περνάει από το δικό τους χέρι όταν έρχονται αντιμέτωποι με μια υπογλυκαιμία. Τους συνοδεύουν στα ραντεβού με τους γιατρούς και στέκονται δίπλα τους δυνατοί.
Οι άνθρωποι που ζουν δίπλα στους ανθρώπους με διαβήτη, προσφέρουν την αγάπη και την φροντίδα τους ακόμα και αν γνωρίζουν πως αυτό δεν είναι αρκετό για να ανατρέψει τη νόσο. Γνωρίζουν ότι ζουν δίπλα σε έναν άνθρωπο με χρόνιο νόσημα και έχουν κάνει την επιλογή να είναι εκεί.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους στέκονται δίπλα στους ανθρώπους με διαβήτη και προσφέρουν την υποστήριξη, την υπομονή και την αγάπη τους τόσο απλόχερα.
GlykouliGr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα