Ανάκληση παρτίδων σετ έκχισης για αντλίες ινσουλίνης Metronic

Με δελτίο τύπου η εταιρεία Metronic ανακαλεί συγκεκριμένες παρτίδες των σετ έγχυσης που χρησιμοποιούνται με τις αντλίες ινσουλίνης. Έχουν ενημερωθεί όλοι οι αρμόδιοι φορεις σχετικά.
Ακολουθεί το κείμενο της ενημέρωσης:
Σκοπός αυτής της επιστολής είναι να σας ενημερώσουμε ότι ανακαλούμε εθελουσίως συγκεκριμένες παρτίδες των σετ έγχυσης που χρησιμοποιούνται με τις αντλίες ινσουλίνης της Medtronic.
Η Medtronic έχει ενημερωθεί από πρόσφατες αναφορές για την πιθανότητα υπερέγχυσης ινσουλίνης σε σύντομο χρονικό διάστημα από την αλλαγή του σετ έγχυσης, οι οποίες έχριζαν ιατρικής παρέμβασης. Η έρευνα μας έχει δείξει ότι αυτό μπορεί να προκληθεί από μπλοκάρισμα της μεμβράνης του σετ έγχυσης από υγρό, κατά την διαδικασία γεμίσματος/πλήρωσης της σωλήνωσης. Το μπλοκάρισμα της μεμβράνης από υγρό προκαλείται πιθανότατα στην περίπτωση που ινσουλίνη, αλκοόλη, ή νερό χυθεί στο πάνω μέρος του ρεζερβουάρ της ινσουλίνης, γεγονός το οποίο θα μπορούσε να εμποδίσει την ορθή λειτουργία του σετ έγχυσης. Τα σετ έγχυσης τα οποία αποστέλλονται εδώ και λίγο καιρό από τη Medtronic περιλαμβάνουν ένα νέο και ενισχυμένο υλικό μεμβράνης το οποίο μειώνει σημαντικά αυτόν τον κίνδυνο.
Οι αρμόδιες αρχές στην χώρα (ΕΟΦ) έχουν ενημερωθεί για αυτήν την ενέργεια.
Σε δεύτερο χρόνο θα λάβετε την επισυναπτόμενη επιστολή σε έντυπη μορφή καθώς και το Απαντητικό Δελτίο στο οποίο θα κληθείτε να υπογράψετε ώστε να επιβεβαιώσουμε ότι λάβατε γνώση της παρούσας ενημέρωσης.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.
Με εκτίμηση,
Ιωάννης Γαβριατόπουλος
Διευθυντής τμήματος Διαβήτη
Medtronic Hellas S.A.
24B, Kifisias Ave.
Marousi  15125 – Greece
 
Tel: +30-2106779099 (Call Center)
Direct Tel: 2141008300
Fax: +30-2106779399
Mobile: +30-6944 102 911
LET’S TAKE HEALTHCARE
FURTHER, TOGETHER

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα