Το ελαιόλαδο βοηθά στην πρόληψη του διαβήτη

Επιστήμονες ανακάλυψαν ουσία στο ελαιόλαδο που ενδεχομένως μπορεί να εμποδίσει τον διαβήτη, βοηθώντας τον οργανισμό να εκκρίνει περισσότερη ινσουλίνη και ανοίγοντας το δρόμο για στρατηγικές χαμηλού κόστους για την καταπολέμηση της νόσου.
Ερευνητές του Virginia Polytechnic Institute και του State University (Virginia Tech) στις ΗΠΑ, ανακάλυψαν ότι η ουσία ελευρωπαΐνη που βρίσκεται στην ελιά βοηθά τον οργανισμό να εκκρίνει περισσότερη ινσουλίνη.
 

 
Η ίδια ουσία επίσης αποτοξινώνει άλλο μόριο σηματοδότησης, την αμυλίνη, που παίζει βλαπτικό ρόλο στον διαβήτη τύπου 2. Με αυτούς τους 2 τρόπους, η ελευρωπαΐνη βοηθά στην πρόληψη εμφάνισης της νόσου, δήλωσαν ερευνητές.
Ο Bin Xu, δήλωσε ότι η έρευνα παρέχει νέα στοιχεία για την ερώτηση σχετικά με το γιατί η ελιά μπορεί να έχει αντιδιαβητικές ιδιότητες.
Η ανακάλυψη θα μπορούσε να βοηθήσει στη βελτίωση της κατανόησης της επιστημονικής βάσης των οφελών που έχουν στην υγεία τα προϊόντα ελιάς και στην ανάπτυξη νέων διατροφικών στρατηγικών για την καταπολέμηση της νόσου.

Πηγή iatronet.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
zahar
Περισσότερα

Ανακαλύπτοντας στα τρόφιμα την κρυμμένη ζάχαρη…

Δυστυχώς ο σύγχρονος άνθρωπος καταναλώνει όλο και περισσότερη ζάχαρη, χωρίς να το γνωρίζει. Καλό είναι να γνωρίζει κανείς ποιες μπορεί να είναι οι ύποπτες τροφές που κρύβουν ζάχαρη για να μπορέσει έτσι  είτε να τις περιορίσει (στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής), είτε να τις αποφύγει τελείως.