Τι πρέπει να κάνουμε οι διαβητικοί όταν αρρωστήσουμε

διαβήτης, αρρώστια, μέτρηση, υπογλυκαιμία, σάκχαρα, glykouli, glykouligr, γλυκουλι

Οι ημέρες ασθενείας δεν είναι διασκεδαστικές, ειδικά για τα άτομα με διαβήτη. Όταν βρίσκετε τον εαυτό σας να κοιτά το καπάκι της τουαλέτας μετά από μια μέρα που δεν έχετε φάει τίποτα εκτός από ένα χυμό και με υψηλά σάκχαρα στο αίμα, τι μπορείτε να κάνετε για να γίνετε καλά; Η αρρώστια τους επηρεάζει όλους διαφορετικά, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο: η ασθένεια μπορεί να επηρεάσει ένα άτομο με διαβήτη όσον αφορά τα σάκχαρα και τις κετόνες, μερικές φορές καθιστώντας το πιο δύσκολο να βελτιωθεί η κατάσταση του οργανισμού.
Ακολουθούν ορισμένες κατευθυντήριες γραμμές, έτσι ώστε η επόμενη μέρα ασθενείας να μην σας βρει στα επείγοντα: 

  1. Μείνετε ενυδατωμένοι – αν δεν πίνετε αρκετά υγρά, είναι πιο πιθανό να φτάσετε σε διαβητική κετοξέωση. Επίσης, οι συνεχείς καταγραφείς γλυκόζης (CGM) δεν λειτουργούν καλά όταν είστε αφυδατωμένοι. Ο στόχος είναι 250 ml κάποιου υγρού χωρίς ζάχαρη (ιδανικά νερού) κάθε ώρα που είστε ξύπνιοι.
  2. Ελέγχετε συχνά το σάκχαρό σας. Εάν χρησιμοποιείτε ένα συνεχή καταγραφέα γλυκόζης, φορέστε το και μετρήστε παράλληλα με τρυπήματα των δακτύλων για καλιμπράρισμα, όπως απαιτεί το σύστημα. Μπορεί επίσης να μην καταλάβετε την υπογλυκαιμία αν ήδη αισθάνεστε ζαλισμένοι από την ασθένεια.
  3. Να γνωρίζετε ότι οι ανάγκες σας σε ινσουλίνη θα αυξηθούν ενώ είστε άρρωστοι.
  4. Οι γιατροί συνιστούν να τσεκάρετε συχνά για κετόνες αν το επίπεδα σακχάρου είναι υψηλά. Αν βρείτε κετόνες στα ούρα σας, καλέστε τον γιατρό σας για οδηγίες. Ανάλογα με το πόσο άρρωστοι είστε, ο γιατρός μπορεί να προτείνει να πάτε στα επείγοντα. Αν έχετε κετόνες, ίσως χρειαστεί να αυξήσετε τη δόση της ινσουλίνης.
  5. Ελέγχετε τακτικά τη θερμοκρασία σας. Σε περίπτωση πυρετού, το πιθανότερο να έχει προέλθει από την αρρώστια.
  6. Εάν κάνετε πολλαπλές ενέσεις ημερησίως, μην σταματήσετε τη ινσουλίνη μακράς δράσης. Παρόλο που δεν τρώτε τόσο πολύ, είναι ζωτικής σημασίας να παίρνετε την τακτική δόση βασικής σας ινσουλίνης για να διατηρήσετε καλύτερα σάκχαρα στο αίμα.
  7. Να ελέγχετε τις ετικέτες: πολλές παστίλιες και σιρόπια για τον βήχα έχουν αρκετή ζάχαρη. Ψάξτε για προϊόντα χωρίς ζάχαρη.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων συνιστούν να καλέσετε τον γιατρό σας εάν:

  1. Το σάκχαρο του αίματός σας παραμένει υψηλότερο από 250 mg / dL ή χαμηλότερο από 60 mg / dL για περισσότερο από δύο ώρες ή σε δύο διαδοχικές μετρήσεις του σακχάρου.
  2. Δεν μπορείτε να κρατήσετε τα υγρά ή τα στερεά στο στομάχι.
  3. Έχετε θερμοκρασία άνω των 38,5 ° C.
  4. Έχετε διάρροια.

Μείνετε ασφαλείς και φροντίστε τον εαυτό σας. Μπορεί να χρειαστείτε επιπλέον χρόνο για ξεκούραση και επούλωση, οπότε μην φέρεστε υπερβολικά στον εαυτό σας. Προσπαθείστε να μείνετε υγιείς αυτό το χειμώνα!
 

Πηγή: diabetesdaily.com

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Περισσότερα

Αντιφλεγμονώδες μόριο ενδέχεται να αποτρέπει την απώλεια όρασης από διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια

Η απώλεια όρασης που είναι αποτέλεσμα της διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας μπορεί να αποτραπεί με τη βελτιωμένη εκδοχή ενός αντιφλεγμονώδους…