10 εύκολοι τρόποι για να κάνετε την καθημερινή σας ρουτίνα υγιέστερη!

συμβουλες, γλυκουλι, διαβητης, ασκηση

Το να είσαι δραστήριος είναι ένα σημαντικό μέρος της διαχείρισης του διαβήτη. Παρόλο που πολλοί από μας φοβούνται να ασκούνται, είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους βελτίωσης του ελέγχου του σακχάρου. Και τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να είναι βασανιστήριο. Ακολουθούν δέκα συμβουλές από πιστοποιημένο εκπαιδευτή, για να έχετε μια υγιή ζωή.

1. Μην μένετε ακίνητοι

Αφιερώστε 10 λεπτά τη μέρα για να κάνετε μια βασική ρουτίνα τεντωμάτων και κινήσεις που κρατούν σε εγρήγορση όλο το σώμα. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι όσο περνούν τα χρόνια δεν θα χάσετε την ευκολία στις κινήσεις των αρθρώσεων σας.

2. Περπατήστε

Ποιος είπε ότι η άσκηση πρέπει να είναι έντονη όλη την ώρα; Περάστε τόσο χρόνο στα πόδια σας κάθε μέρα, όσο κάθεστε. Περπατήστε γύρω από το γραφείο, περπατήστε μέχρι τη δουλειά σας και λίγη οικιακή εργασία είναι αρκετή για να εξισορροπήσετε την καθιστική σας ώρα.

3. Δώστε προσοχή στη στάση του σώματος σας

Η καλή ευθυγράμμιση της στάσης του σώματος όταν κάθεστε ή στέκεστε σας επιτρέπει να κινηθείτε καλύτερα και αποτρέπει την κόπωση. Όταν η στάση σας είναι σωστή, απομακρύνετε τη καταπόνηση από τη σπονδυλική σας στήλη. Ενώ η καλή στάση δεν είναι απαραιτήτως το να στέκεστε ή να κάθεστε, αλλά είναι ένα καλό ξεκίνημα.

4. Ελέγχετε την αναπνοή σας

Μόλις καθίσετε ή στέκεστε όρθιοι, ξεκινήστε να αναπνέετε βαθιά στο διάφραγμα σας ενώ σηκώνετε το στήθος σας προς τα πάνω και προς τα έξω (προς τα εμπρός). Αυτό θα ενισχύσει τη σημαντική σχέση μεταξύ αναπνοής και στάσης του σώματος.

5. Κάντε ένα μασάζ

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές τεχνικές για να χαλαρώσετε το σώμα και το μυαλό σας. Πολλές φορές χρειαζόμαστε μόνο ένα ελαφρύ άγγιγμα των ακροδακτύλων στην επιφάνεια του δέρματός μας για να τονώσουμε ξανά τη μυϊκή ένταση.

6. Πηγαίνετε αργά

Προκειμένου να δημιουργήσετε καλές συνήθειες, εξασκηθείτε στις κινήσεις σας αργά και με ελεγχόμενο τρόπο. Με γερά θεμέλια θα είστε προετοιμασμένοι για αντοχή και ευκινησία όταν έχει σημασία. Οι βεβιασμένες κινήσεις μπορούν να οδηγήσουν σε τραυματισμό.

7. Φορέστε παπούτσια στο σχήμα του ποδιού

Δώστε προσοχή στα πόδια σας και ελέγξτε τα για πληγές κάθε μέρα. Η φροντίδα των ποδιών είναι μια από τις πιο σημαντικές πτυχές της καλής συμβίωσης με το διαβήτη και τα λάθος παπούτσια μπορούν να βλάψουν τα πόδια σας και να εμποδίσουν τις κινήσεις σας. Η υπερβολική επένδυση, η παραμορφωμένη πλαϊνή μεριά και το περίεργο σχήμα των περισσότερων παπουτσιών μπορούν να συμβάλουν όχι μόνο στα έλκη των ποδιών αλλά και στην αποδυνάμωση όλων των μυών που στηρίζουν τους αστραγάλους μας και βοηθούν στην ισορροπία μας. Για τους περισσότερους ανθρώπους, τα επίπεδα και λεπτά παπούτσια που προστατεύουν τα πέλματα μας, αλλά δεν επηρεάζουν το πώς βρισκόμαστε ή περπατάμε είναι η καλύτερη επιλογή. Τα σωστά παπούτσια μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο γόνατο, το ισχίο και την υγεία του αστραγάλου. Εάν έχετε τραύματα ή έλκη στα πόδια, να ρωτήσετε τον γιατρό σας ποια είναι τα κατάλληλα υποδήματα για εσάς.

8. Είκοσι λεπτά ημερησίως είναι καλύτερα από δύο ώρες δύο φορές την εβδομάδα

Η συνέπεια και η συνέχεια του προγράμματος προπόνησης θα έχει καλύτερα αποτελέσματα από μια λιγότερο συχνή ή μακράς διάρκειας άσκηση. Η καθημερινή σας κινητικότητα θα ενσταλάξει τις καλές συνήθειες και θα δημιουργήσει μια σταθερή βάση.

9. Ανασηκώστε το κινητό σας

Αν πρέπει να κρατάτε το τηλέφωνό σας ενώ περπατάτε, σηκώστε το στο επίπεδο του προσώπου για να διατηρήσετε την υγιή στάση του σώματος. Εκτός από την ανακούφιση του λαιμού και των ώμων από το πόνο στο σημείο που κρατάει το κεφάλι σας σε χαλαρή θέση για παρατεταμένες χρονικές περιόδους, εάν βάλτε το τηλέφωνό σας στη τσέπη για λίγο, θα βλέπετε καθημερινά ολοένα και περισσότερα πράγματα.

10. Δώστε προσοχή στη διατροφή σας

Εάν το κίνητρό σας για την άσκηση είναι για το πως είναι το σώμα σας, κάντε παύση και ρίξτε μια ματιά στον τρόπο που τρώτε. Για να αλλάξετε την εμφάνισή σας και / ή να βελτιώσετε τη γενική σας υγεία, η διατροφή σας πρέπει να είναι αυστηρή. Και ειδικά για τα άτομα με διαβήτη, μια δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες είναι συχνά η καλύτερη επιλογή τόσο για το βάρος όσο και για τον έλεγχο του σακχάρου.
 

Πηγή: asweetlife.org

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα