Αυτό που δεν ξέρεις, μπορεί να σε βλάψει: Η ζωή μου με τον διαβήτη χωρίς την τεχνολογία Αυτό που δεν ξέρεις, μπορεί να σε βλάψει: Η ζωή μου με τον διαβήτη χωρίς την τεχνολογία
Το 1979, αφού ζούσα με τον διαβήτη για 19 χρόνια, είχα την ευκαιρία να φορέσω μια αντλία ινσουλίνης, να μετρήσω τη γλυκόζη του αίματός... Αυτό που δεν ξέρεις, μπορεί να σε βλάψει: Η ζωή μου με τον διαβήτη χωρίς την τεχνολογία

Το 1979, αφού ζούσα με τον διαβήτη για 19 χρόνια, είχα την ευκαιρία να φορέσω μια αντλία ινσουλίνης, να μετρήσω τη γλυκόζη του αίματός μου για πρώτη φορά και να έχω την πρώτη μου εργαστηριακή μέτρηση της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (A1c). Ποτέ δεν συνειδητοποίησα πόσο τρομερά ξέφυγα από τον έλεγχο και ότι μου πήρε πάνω από έξι μήνες για να είμαι υγιής. Όχι μόνο η εξέταση της γλυκόζης στο αίμα μου και η χρήση αντλίας ινσουλίνης αύξησαν το προσδόκιμο ζωής μου, αλλά μου έδωσαν μια γαλήνη που δεν ήξερα ότι ήταν εφικτή ενώ ζούσα με διαβήτη. Για πρώτη φορά ήμουν σε θέση να ελέγξω μια ασθένεια που με είχε ελέγξει για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου.

Από εκείνη τη στιγμή, έχω χρησιμοποιήσει όλη τη διαθέσιμη τεχνολογία και εκτιμώ πολύ την υγεία, την ευτυχία και την ποιότητα ζωής που μου έδωσε. Ποτέ δεν λαμβάνω αυτή την ανάπτυξη ως δεδομένη. Για παράδειγμα, βεβαιώνω καθημερινά ότι έχω αποθέματα προμηθειών και ινσουλίνης αν χρειαστεί ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Όλα αυτά άλλαξαν φέτος.

Τον Μάρτιο έκλεισα τα 65. Είχα κάνει την έρευνά μου και ήδη ήξερα ποια συμπληρώματα και φάρμακα σχεδιάζω να χρησιμοποιήσω, πέρα από την ασφάλιση μου. Είχε προκαθοριστεί ότι όλες οι τρέχουσες προμήθειες και τα φάρμακα μου θα καλύπτονταν από αυτά τα σχέδια και ότι θα εξοικονομούσα χρήματα και κάθε χρόνο. Στα γενέθλιά μου, έκανα την αλλαγή.

Σήμερα είναι η 1η Αυγούστου. Έχω ξεμείνει από αισθητήρες. Ο τελευταίος μου πομπός πέθανε πριν από λίγες εβδομάδες. Και, θα εξαντληθούν οι προμήθειες της αντλίας μου σε λίγες μέρες. Όχι μόνο η γραφειοκρατία είναι δύσκολη, αλλά έπρεπε να κάνω αίτηση για εγκρίσεις από την ασφαλιστική ώστε να καλύψω τις προμήθειες μου.

Υποθέτω ότι η παροιμία “Αυτό που δεν ξέρεις, δεν μπορεί να σε βλάψει” δεν ισχύει. Πριν από τη διάθεση της τεχνολογίας για τον διαβήτη, έκανα το καλύτερο που μπορούσα και συνέχισα με τη ζωή μου, αλλά δεν έχω απολύτως κανένα λόγο να επιστρέψω σε αυτή τη φιλοσοφία τώρα, επειδή ξέρω ότι σίγουρα θα με βλάψει και ενδεχομένως θα με σκοτώσει.

Παλεύω σκληρά με το άγχος και το φόβο ότι δεν έχω τα εργαλεία που πρέπει να φροντίσω για τον εαυτό μου και ανυπομονώ να τα ξαναέχω πολύ σύντομα…

 

Πηγή: diabetesdaily
Shares
Αποδοχή
Η ιστοσελίδα glykouli.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών της. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Shares