Λίστα ελέγχου για τον διαβήτη: Τι να κάνετε πριν πέσετε για ύπνο!

διαβητης, υγεια, ζωη, σακχαρο, γλυκουλι, diabetes, health, life, glykouli, glykouligr,hypoglycemia, hyperglycemia

Η επιτυχής διαχείριση του διαβήτη (και της γενικής υγείας) ενισχύεται από το θετικό ξεκίνημα της ημέρας. Πως να αρχίσετε τη μέρα σωστά; Προετοιμαστείτε το προηγούμενο βράδυ!
Σας παρουσιάζουμε μια λίστα με πράγματα που μπορείτε να κάνετε πριν πάτε για ύπνο, προκειμένου να βοηθήσετε τον εαυτό σας να έχει έναν ήρεμο ύπνο και ένα καλό πρωινό. Σημειώστε ότι δουλεύει για εσάς και κάντε τη δική σας λίστα. Πείτε μας στα σχόλια τη δική σας (προ ύπνου) ρουτίνα!

Τι να κάνετε πριν πάτε στο το κρεβάτι για ύπνο

 • Κάντε μια προετοιμασία του πρωινού και του μεσημεριανού της ακόλουθης ημέρας. Αποφασίστε τι πρέπει να φτιάξετε, ώστε να έχετε τα υλικά έτοιμα ή πακεταρισμένα τα γεύματα από το προηγούμενο βράδυ.
 • Καθαρίστε τη κουζίνα. Παίρνει μόνο λίγα λεπτά να συγυριστεί η κουζίνα, και το κάνει πολύ πιο εύκολο αν βρεθείτε κατά τη διάρκεια της νύχτας για κάποιο χυμό.
 • Μετρήστε το ζάχαρο σας. Αντί να έχετε δυσάρεστες εκπλήξεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, μειώστε τις πιθανότητες μετρώντας τις τιμές σας πριν πέσετε για ύπνο και κάνοντας τα απαραίτητα για τη διαχείριση του διαβήτη.
 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε κοντά σας ταμπλέτες/τζελ γλυκόζης/χυμό. Θα είναι απείρως χρήσιμα σε περίπτωση υπογλυκαιμίας.
 • Αποφύγετε να τρώτε λίγο πριν κοιμηθείτε. Δεν είναι ιδανικό για τη χώνεψη και μπορεί να κάνει περίπλοκη τη διαχείριση των τιμών προκαλώντας υπογλυκαιμίες ή υπεργλυκαιμίες.
 • Διαλέξτε το ντύσμο της επόμενης μέρας. Μπορεί να σας γλυτώσει χρόνο, αν δεν έχετε ξυπνήσει και με την καλύτερη διάθεση.
 • Πάρτε οποιαδήποτε συνταγογραφούμενα φάρμακα, αν χρειαστεί.
 • Νήμα και βούρτσισμα. Το υψηλό σάκχαρο μπορεί να βοηθήσει στην εξάπλωση των βακτηρίων στο στόμα σας κατά τη νύχτα. Είναι μια καλή ιδέα να πάτε για ύπνο με ένα καθαρό στόμα.
 • Απομακρύνετε τις οθόνες μια ώρα πριν κοιμηθείτε. Αν έχετε πρόβλημα με τον ύπνο, δοκιμάστε να απομακρύνετε το κινητό ή το τάμπλετ σας και κάντε κάτι χαλαρωτικό.
 • Βρείτε κάποια χαλαρωτική διαδικασία, ώστε να την επαναλαμβάνετε κάθε βράδυ. Μπορεί να είναι ένα χαμομήλι, να διαβάζετε ένα βιβλίο ή να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο. Βρείτε τι δουλεύει για εσάς.
 • Αν υποπτεύσεστε ότι υπάρχει πιθανότητα υπεργλυκαιμίας ή υπογλυκαιμίας, χαλαρώστε! Αδράξτε την ευκαιρία και βάλτε ένα ξυπνητήρι κατά τη διάρκεια της νύχτας, προκειμένου να κάνετε μέτρηση. Το πιθανότερο είναι ότι θα σας βγει σε καλό.
 • Πιείτε μπόλικο νερό το απόγευμα και αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση πριν κοιμηθείτε, ώστε η κύστη να μην σας διακόψει τον ύπνο.
 • Αν χρησιμοποιείτε κάποια συσκευή διαρκώς, φροντίστε να μην έχετε ξεχάσει κάτι, όπως να φορτίσετε τη μπαταρία της αντλίας ή του μετρητή.

Όταν κάνετε τη δική σας λίστα, θα σας πάρει περίπου 2 εβδομάδες μέχρι να γίνει συνήθεια. Αυτή η συνήθεια ωστόσο, θα σας βοηθήσει να έχετε καλύτερο ύπνο, να είστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα, αλλά και να είστε ασφαλείς και σώοι με τον διαβήτη.
 

Πηγή: diabetesdaily.com
Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
υπέρβαρο
Περισσότερα

Υπέρβαρο το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού

Στοιχεία σοκ για τα επίπεδα παχυσαρκίας σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τα οποία ο αριθμός των ανθρώπων στον πλανήτη οι οποίοι είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι φθάνει πλέον το 30% του παγκόσμιου πληθυσμού