Αν αναζητάτε κάτι γλυκό με λίγες θερμίδες, δοκιμάστε αυτά τα πεντανόστημα μακαρούν με καρύδα!
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα : 226 θερμίδες, 21γρ. λίπος, 11γρ. υδατανθράκων, 3γρ. πρωτεΐνη
Υλικά (για 12 μερίδες)
- 1,5 φλυτζάνι τριμμένη καρύδα χωρίς προσθήκη γλυκαντικού
- 3 ασπράδια αυγού
- 2 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. σκόνη κακάο
- 1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
- 1 κ.γ. λιωμένο λάδι καρύδας
- 1 κ.γ. βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Χτυπάμε με το σύρμα τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν (ο όγκος τους πρέπει να διπλασιαστεί).
- Προσθέτουμε το μέλι, τη βανίλια, το λιωμένο βούτυρο και το αλάτι μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
- Συμπληρώνουμε την τριμμένη καρύδα ανακατεύοντας με κουτάλα. Μην ανακατέψετε πολύ γιατί θα φύγει ο αέρας από τη μαρέγκα.
- Καλύψτε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, τοποθετήστε ίσες ποσότητες μείγματος πάνω στο ταψί.
- Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο και ψήστε τα μακαρούν για περίπου 15 λεπτά, ή μέχρι οι άκρες να αρχίσουν να ροδίζουν.
- Μόλις τα άκρα ροδίσουν, βγάλτε τα μακαρούν από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.
- Στο μεταξύ αναμείξτε το λάδι καρύδας με το κακάο ώστε να φτιάξετε σιρόπι.
- Μόλις τα μακαρούν κρυώσουν, πασπαλίστε τα με το σιρόπι σοκολάτας.
- Τοποθετήστε τα στο ψυγείο, όπου μπορείτε να τα διατηρήσετε μέχρι να καταναλωθούν.