Σερβίρετε με μπρόκολα στον ατμό και λίγο μακρύκοκκο καφέ ρύζι ανακατεμένο με φρέσκα κρεμμυδάκια!
Ανά μερίδα: Θερμίδες: 194, Γ.Φ. 0, Πρωτεΐνες 33.6 g, Υδατάνθρακες 0.2 g, Λίπος 6.5 g (από τα οποία κορεσμένα τα 3.2 g), Ίνες 0.1 g
Χρήσιμες Πληροφορίες
Μερίδες: 4
Απαιτούμενος χρόνος: 30′
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
Κόστος: 3/5
Υλικά
1 κ.σ. βούτυρο, μαλακωμένο
½ κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. πιπεριά τσίλι, τριμμένη (προαιρετική)
1/2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1/4 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
3/4 κ.γ. αλάτι χαμηλό σε νάτριο, χωρισμένο
4 (200 γρ.) φιλέτα τσιπούρας ή άλλου λευκόσαρκου ψαριού
1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
Ελαιόλαδο για λάδωμα
Φέτες λεμονιού (προαιρετικό)
Εκτέλεση
1. Αναμίξτε τα πρώτα 6 συστατικά σε ένα μπολ. Προσθέστε 1/4 κ.γ. αλάτι και ανακατέψτε. Σκεπάστε το και βάλτε στο ψυγείο.
2. Ζεστάνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Πασπαλίστε και τις δύο πλευρές του ψαριού με την υπόλοιπη 1/2 κ.γ. αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Λαδώστε το τηγάνι με ελαιόλαδο. Βάλτε το ψάρι στο τηγάνι. Τηγανίστε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι το ψάρι να διαλύεται εύκολα αν το δοκιμάσετε με ένα πηρούνι, ή μέχρι να έχει ψηθεί κατά την προτίμησή σας.
3. Βάλτε ένα φιλέτο στο καθένα από 4 πιάτα και προσθέστε 1 1/2 κ.γ. του μίγματος βουτύρου. Σερβίρετε με φέτες λεμονιού, αν θέλετε.
Σχετικά άρθρα
Cheese-Cake Βύσσινο με stevia
Χρήσιμες πληροφορίες Μερίδες: 6 Απαιτούμενος χρόνος: 120′ Βαθμός δυσκολίας: 4/5 Κόστος: 2/5 Υλικά Υλικά για Κρέμα Τυριού 290γρ.…
Σαλάτα ζυμαρικών με λιαστή ντομάτα & βασιλικό
Μια καλή ιδέα για ένα δροσερό και ελαφρύ γεύμα… Χρήσιμες πληροφορίες Μερίδες: 4 Απαιτούμενος χρόνος: 30′ Βαθμός Δυσκολίας:…
Quiche με σπανάκι και γραβιέρα
Μια νόστιμη, εύκολη και οικονομική συνταγή, για ένα σούπερ συνοδευτικό στο μενού μας!
Ψάρι με λαχανικά και σάλτσα πέστο στο φούρνο
Μια νόστιμη συνταγή με ψάρι και πέστο, με ελάχιστες θερμίδες και υδατάνθρακες! Ανά μερίδα: Θερμιδες 169, Γ.Φ. 4’ …